Zwaarbevochte punt voor Bieslo 1

30-09-2018 21:13

De heren van Bieslo hebben zondagmiddag een punt overgehouden aan de ‘Maas-derby’ in Kessel. Kessel maakte uiteindelijk de meeste aanspraak op de overwinning, maar Bieslo sloeg in de slotseconden toe.

De eerste helft zag men een Bieslo wat probeerde op te bouwen van achteruit. Af en toe ging dit goed, maar te vaak ging dit nog fout. Iets waar goed op getraind moet worden. De opbouw is een cruciaal moment in het voetbalspelletje. Wanneer dit vroegtijdig mislukt, dan loop je bijna altijd tegen een counter aan. Dit was overigens niet waar Kessel dankbaar gebruik van maakte. Kessel richtte zich meer op 1 persoon, namelijk hun sluwe spits. Snel, sterk aan de bal en altijd op zoek naar een schot op doel. Veelal werd door de gastheren de lange bal gebruikt op hun aanspeelpunt. Meerdere malen kon hij de bal bij zich houden, waardoor er snel aansluiting plaatsvond door de middenvelders van Kessel. Bieslo kon in de eerste helft nog redelijk stand houden. Geen echte grote kansen werden genoteerd door de beide teams. De grootste kans was toch voor Bieslo in de eerste helft. Een lange bal werd tot tweemaal toe doorgekopt, waar de dekselse Ron ‘Dynamo’ Sillen achter de laatste linie opduikte. Zijn schot ging helaas voorlangs. De ruststand bleef op de zogeheten ‘brilstand’ te staan.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Kessel kon vanmiddag toch iets beter voetballend voor de dag komen, waardoor men meer kansen kon creëren dan de gasten. Hieruit kwam ook al vrij snel de 1-0 op het scorebord. Wie anders dan hun spits opende de score. Verder in de tweede helft ging Bieslo wat opportunistischer voetballen. Meer lange ballen, waardoor er met strijd en passie druk op de achterhoede van Kessel kwam te liggen. Helaas kon ook toen Bieslo geen echte kansen noteren. Het bleef vrij rustig, tot ver in de tweede helft. Een actie van Ron Sillen, werd uiteindelijk beloond door de arbiter. Hij wees resoluut naar de penaltystip. Afgelopen vrijdag hadden de heren van Bieslo 1 en de dames van Bieslo 1 een mooi onderling penalty toernooitje georganiseerd. Dit kwam goed van pas, toen Noud Schoolmeesters mocht aanlopen vanaf 11 meter. Zijn inzet was hard en vol vertrouwen. De stand werd gelijk getrokken, 1-1. Vanaf dit moment werd de wedstrijd hectisch en onvoorspelbaar. Eerst was het Kessel dat wederom op voorsprong kwam. Een vrije trap werd mooi ingedraaid, waar de bal snoeihard in de kruising gekopt werd, 2-1. Thomas Heldens was kansloos, al zat hij er nog wel aan met zijn vingertoppen. Bieslo moest alles op alles zetten om er nog een gelijkspel uit te slepen. Hoe mooi is het dan, als in de laatste seconden van de wedstrijd Bieslo op gelijke hoogte kwam door de speler die vorig seizoen veelal pech had in de afronding. Siem ‘Zlatan’ Hillekens kon een vrije trap van Noud Schoolmeesters verlengen en de bal viel in de lange hoek binnen, 2-2. Kort daarna vond de arbiter het welletjes met alle chaos en vond dat het tijd werd voor de derde helft.

Bieslo toonde wederom dat het strijdvaardig is, nadat men op een achterstand is gekomen. Hopelijk kunnen de heren van Bieslo volgende wedstrijd zelf op voorsprong komen. Met 4 punten uit 2 duels is Bieslo goed begonnen aan de competitie. De tegenstander van aankomende zondag is BEVO uit Beringe. De thuiswedstrijd wordt gespeeld om 14.30uur.

Kessel – Bieslo: 2-2 (0-0)

Doelpuntenmakers: 1-0 (…), 1-1 (Noud Schoolmeesters), 2-1 (…), 2-2 (Siem Hillekens).

Opstelling:  Thomas Heldens, Sjuul Beek, Bas Hoogenbosch, Tim Hendriks, Jasper Ebus (Hans Reijnders), Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, Ron Sillen, Joeri Puts (Stan Bessems), Siem Hillekens, Stan Pouls (Luc Meerts).