Zwaarbevochte overwinning Bieslo 1 tegen RKAVC

11-05-2018 08:37

Op Hemelvaartsdag stond een inhaalwedstrijd op het programma. Het was RKAVC uit Asenray dat op bezoek kwam. Bieslo heeft statistisch gezien een goede staat van dienst tegen RKAVC, iets wat vandaag te zien was.

Bieslo moest winnen om aansluiting te houden met de ploegen boven zich. Bieslo begon daarom ook furieus aan de wedstrijd. Al na 2 minuten was de eerste grote kans een feit voor de gastheren. Vanaf de linkerkant schoof Noud Schoolmeesters, die weer terug was van een hamstringblessure, in. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en zocht een één-tweetje met de goede spelende Stan Pouls. Noud kwam vrij voor de keeper, maar ging te gemakzuchtig om deze kans. De keeper van Asenray had een antwoord en de kans was voorbij. Vlak daarna was het Asenray dat even aanzette. Twee kansen kreeg RKAVC om te scoren. Beide keren werd de bal in de lange hoek geschoten. Het ene schot ging voorlangs en het andere schot werd goed tegengehouden door Thomas Heldens. Hierdoor bleef de brilstand op het bord staan. Na deze kansen voor de gasten, was het Bieslo dat weer de touwtjes in handen nam. Het was Stan Pouls die voor de bevrijdende 1-0 zorgde. Een afgeslagen bal kwam voor de linkervoet van Stan. Menig Bieslonaar weet dat de kans groot is dat vanaf die linkervoet een streep van vuur en vlam komt. Zo ook nu. Een schot van naar schatting 100 km/u knalde tegen de touwen. Bieslo zette door en kwam al vrij snel op 2-0. Wederom was het Stan Pouls die mocht aantekenen voor zijn tweede treffer. Een vrije trap werd richting Gijs van Kruchten gespeeld, hij torende boven iedereen uit en kopte de bal breed. Nadat een aantal spelers mistastte, kwam de bal voor de voeten van Stan. Met een intikkertje kon hij de voorsprong verdubbelen. Helaas was het RKAVC dat in de blessuretijd van de eerste helft nog kon aantekenen voor de aansluitingstreffer. Een vrije trap kwam bij de tweede paal terecht na een scrimmage. In de korte hoek was het raak, 2-1.

In de tweede helft had Bieslo het in het begin erg moeilijk. Met lange ballen probeerde RKAVC snel bij het vijandige doel te komen. Af en toe met succes, echter stond het vizier niet op scherp bij de gasten. Hierdoor bleef Bieslo de voorsprong behouden en kon Tico Janssen diep in blessuretijd nog voor de 3-1 zorgen. Man of the Match Stan Pouls stond wederom aan de basis, door Tico met een mooie steekbal vrij voor de keeper te zetten. Tico werd naar de buitenkant gedwongen door een verdediger, maar met een diagonale schot verschalkte hij de doelman.

Bieslo wint en krijgt daarmee zeer belangrijke punten. Aankomende zondag komt Linne op bezoek, een ploeg waar Bieslo nog een appeltje mee heeft te schillen. Wanneer Bieslo deze wedstrijd wint, komt het weer boven de degradatiestreep. Alles ligt in eigen handen. We hopen wederom op veel support! Aanvang: 14.30uur.

Man of the Match: Stan Pouls

Opstelling: Thomas Heldens, Noud Schoolmeesters, Tim Hendriks, Hans Reijnders, Twan Haenen, Jasper Ebus, Ynze Puts, Juul Niesen (Thom Heijman), Stan Pouls, Gijs van Kruchten (Tico Janssen), Siem Hillekens.