Zwaarbevocht punt Bieslo 1

06-11-2017 08:46

In Panningen hebben de heren van Bieslo 1 een zwaarbevocht punt uit het duel gesleept. Het redelijk technisch begaafde Panningen, had niet de macht om Bieslo over de knie te leggen. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

In de eerste helft stond Bieslo, zoals bekend, weer als een huis. Weinig kansen werden weggegeven door de goede compacte organisatie. Daarentegen kon Bieslo, in tegenstelling tot vorige week, een aantal speldenprikjes uitdelen in de omschakeling naar balbezit. Een aantal schoten op doel werden geproduceerd door de gasten, echter zonder groot gevaar. Panningen had daarentegen wel één goede mogelijkheid tot scoren. Halverwege de eerste helft, kwam de snelle linksbuiten naar binnen na een rappe solo. Hij passeerde drie tegenstanders en kon alleen op keeper Thomas Heldens af. Thomas verkleinde zijn doel vakkundig, waardoor de bal nog tegen de paal aan hobbelde. Verder noemenswaardige momenten waren er niet te noteren in de eerste helft. Ruststand 0-0.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Bieslo had een goede organisatie, waar de gastheren maar moeilijk doorkwamen. De gasten hadden duidelijk moeite met het zware veld, waardoor het zelf creëren van kansen er de tweede helft nauwelijks in zat. Veel energie werd gevreten door het gehele team, om maar in die vaste organisatie te blijven spelen. Ongeveer een 10 minuten na rust, kwam Panningen dan alsnog op voorsprong. Een foutje in de defensie was debet aan dit doelpunt. Een lange bal werd gespeeld, waar de verdedigers blijkbaar op Thomas Heldens wachtte. Thomas wachtte echter op zijn beurt op zijn verdedigers. Coaching is in dit geval zeer belangrijk, wat helaas door een ieder niet werd gedaan. De spits van Panningen zag dit buitenkansje en passeerde Thomas waarna hij vanuit een scherpe hoek toch wist te scoren, 1-0. Bieslo had het in deze fase zeer moeilijk. Het werd steeds verder achteruit gedrukt en Panningen had het duel op slot kunnen gooien, als men iets zorgvuldiger omging met de kansjes die het kreeg. Bieslo hield dus de schade beperkt en kon nog altijd hopen op dat ene kansje, dat altijd komt. Zo ook vanmiddag. Een perfect pass van Juul Niesen kwam terecht bij Tico Janssen. Tico was eerder bij de bal dan de uitkomende doelman en passeerde deze vakkundig. Voor een leeg doel wist Tico de 1-1 aan te tekenen, waardoor Bieslo nieuwe energie kreeg. Bieslo hield stand en mocht tevreden naar huis met een puntje. Eindstand 1-1.

Voor de neutrale supporter was er weinig te beleven vanmiddag in Panningen. Echter de trouwe Bieslo-aanhang zal tevreden terug kijken, hoe met name de heren knokte voor elke meter. Door dit gelijke spel, heeft Bieslo tegen de op papier sterkere tegenstanders een goede reputatie. Nu nog winnen van de laagvliegers en dan mag Bieslo zicht terecht in de middenmoot gaan stallen. Volgende week is een vrij weekend. Over twee weken zal de wedstrijd van het jaar gespeeld worden, tegen onze Noorderburen. Reuver wist vorig jaar via de nacompetitie te promoveren, waardoor de derby weer een feit is. Natuurlijk gaan we er vanuit dat het hele sportpark gevuld zal zijn met Groen-Witte supporters. Dat we het maar mooi laat gaan maken die zondag! Aanvang: 14.30uur.

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Twan Haenen, Luc Meerts (75. Thom Heijman), Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Juul Niesen, Joeri Puts (65. Arthur Hannink), Siem Hillekens, Tico Janssen.