Zenuwen en spanning net op tijd de kop ingedrukt!

02-05-2018 10:31

Zondag 29 april 2018. De topper Bieslo VR1 – Bavos VR1 stond op het programma. De twee gelijke spelen onlangs tegen Mifano en RKSVO brachten alles wat de Bieslo vrouwen een warm hart toe dragen toch enigszins aan het wankelen. En wie komt er dan uitgerekend nu naar Beesel, jawel hoor… Bavos. De enige ploeg die ons voor de winter al bijna puntjes had afgesnoept en ook nog eens de huidige nummer 2 in de stand. De voorsprong bedroeg vóór het duel 6 punten waardoor Bavos de achterstand dus terug kon brengen tot 3 punten. Het belang van de wedstrijd was dus groot.

De wedstrijd begon van beide kanten wat nerveus. Geen van beide ploegen kon echt de overhand pakken en er ontstond een waar voetbal gevecht met  veel duels, veel strijd en soms goed voetbal. De eerste grote schietkans was voor Dide, na goed voorbereidend werk van Kim mocht zij vanaf de 16-meter lijn vrij schieten. Helaas verdween haar schot in de handen van de keepster. Niet veel later was het weer Bieslo dat ten aanval trok. Nu werd Maud vrij voor de keepster gezet maar helaas schoot zij de bal aan de verkeerde kant van de paal. Kort voor rust mocht Bavos nog een corner nemen. Meester Spion Nico (hij was naar de midweekse wedstrijd Sparta-Bavos gaan kijken) had ons al gewaarschuwd dat de hoekschoppen van de Bakelinnen erg gevaarlijk konden zijn, zo ook deze hoekschop. Gelukkig stond Julia op de juiste plek op de bal gewoon op te vangen. Zo werd dus een 0-0 ruststand bereikt. In de rust kregen de Bieslo dames vooral de complimenten voor de strijd en werklust welke in deze wedstrijd werden gelegd. Er stond een team dat aan de vele supporters liet zien dat men het kampioenschap deze zondag wilde beslissen.

Ook na rust bleef het een typische wedstrijd tussen de nummer 1 en 2. Bavos begon voetballend wat beter na de rust maar echt grote kansen leverde het offensief niet op. Bieslo kwam ook tot een aantal speldenprikjes, veelal door Eline die een aantal keren doorbrak over de rechterkant. In de 67e minuut was er dan eindelijk de verlossende 1-0 voor de Beeselnaren. Kim werd in stelling gebracht door Yannick en onze blonde godin bleef uiterst cool oog in oog met de doelvrouw van Bavos. Nu was er de opluchting, ontlading enz…. Bavos moest nu 2x scoren om nog kans te maken. In de slotfase werd Bieslo dan ook steeds verder teruggedrongen. Bavos probeerde van alles maar kwam niet tot hele grote kansen. Vier minuten voor tijd was er wederom een schrikmoment, nu was het Lian die kermend van de pijn tegen de grond sloeg. Haar wijsvinger wees onbedoeld richting Reuver terwijl de andere vingers gewoon normaal naar de kantine wezen. Hopelijk valt het allemaal mee maar het zag er allemaal niet heel best uit. Het zou voor onze dames de zoveelste tegenslag in een paar weken betekenen. Aan de uitslag veranderde het echter niets meer, de 3 punten bleven in Beesel en hierdoor werd het gat naar de nummer 2 opgevoerd tot 9 verliespunten en op de nummer 3 tot 10 verliespunten. Met nog 4 wedstrijden te gaan ligt het grote doel dus op de loer voor de dames.

Zondag spelen de groen-witten uit in Someren-Heide tegen de plaatselijke SVSH. Indien zij zelf deze wedstrijd weten te winnen en daarbij puntverlies van nummer 2 Bavos komt, is het dames vlaggenschip van Bieslo kampioen. Indien beide teams hun wedstrijd winnen kan Bieslo het vervolgens op Hemelvaartsdag zelf afmaken, thuis tegen Belfeldia. De wedstrijd SVSH VR1 – Bieslo VR1 begint zondag om 11.00 uur.