Winst Bieslo MO13 en MO17, bitter verlies voor MO19

02-10-2016 20:33

Dit seizoen zal het regelmatig voor gaan komen; meidendagen bij v.v. Bieslo. Prachtig gepland door de voetbalbond om alle 3 de jeugd-meidenteams achter elkaar hun thuiswedstrijden te laten spelen. Afgelopen zaterdag was dit voor de eerste keer het geval, wat een waar spektakel opleverde op de Beeselse velden. Bieslo MO13, Bieslo MO17 en Bieslo MO19 wisten het publiek erg te vermaken.

Om 10:00 uur begonnen de jongste dames van het rijtje, Bieslo MO13 speelde een thuiswedstrijd tegen Constantia uit Wanroij. Vanaf het begin af aan was duidelijk dat de groen-witten iets wouden laten zien aan de supporters en gingen dus met volle inzet voor de winst. Constantia had het af en toe moeilijk al kwamen ze er toch tussendoor wel eens stiekem uit met een gevaarlijke counter. Net voor rust begon Bieslo steeds meer aan te dringen en de groen-gelen kregen de bal niet meer weg bij hun doel, na al een paar gevaarlijke hoekschoppen kwam de bal wederom in een scrimmage waar Silke van wist te profiteren en de bal tegen de touwen knalde! Ideaal om zo de pauze in te gaan.
De tweede helft was een kopie van de eerste, Bieslo was en bleef sterker en aandringen op een doelpunt en dat kwam er ook door een prachtige pegel van Beau. Langzaam richting het einde vloeide te krachten toch wat weg en werd Constantia nog een paar maal gevaarlijk maar de goed keepende Jill hield haar doel leeg waardoor de 2-0 bleef staan en de eindstand werd.

De partij van de MO13 was nog niet afgelopen of meiden van de MO17 stonden te trappelen om aan hun partij tegen SC Irene MO17 te beginnen, een tegenstander waar onze meiden al vaker tegen speelden met wisselend resultaat en altijd veel sensatie. Vandaag was het niet anders, waar Bieslo in het begin erg veel moeite had met het spel en de flinke druk van de tegenstander bleven de doelpunten uit, ook al wist Lucie een maal de lat te raken na een vlijmscherpe counter. Na 27 minuten spelen was het dan eindelijk raak, na een vlotte uitval kreeg Julia de bal voor de voeten die eens flink uithaalde en de bal in de bovenhoek liet belanden; 1-0. Enige verdere noemenswaardigheden in het eerste bedrijf waren jammer genoeg het uitvallen van zowel de Irene aanvoerdster en Bieslo keepster met zware blessures, allebei tijdens onfortuinlijke botsingen in een verder uiterst sportieve partij.
In de tweede helft werd het ineens een doelpunten festijn, na een doelpunt van Lucie in de 48e minuut, waarbij de keepster er niet helemaal oplettend bij zat en een schot van Mila dat van richting werd veranderd stond het in no time 3-0, direct vanuit de aftrap werd het alweer 3-1, al dan niet buitenspel maar arbiter Geurts keurde het doelpunt goed. Ook deze stand bleef niet lang op het scorebord, nieuwkomer en de jongste van de Bieslo meiden; Jill, mocht nog van een publiekswissel genieten nadat zij in 6 minuten tijd een zuivere hattrick scoorde en de 6-1 op het bord wist te plaatsen. Na deze wissel zakte Bieslo ook wat terug, het slotakkoord kwam van de elfmeterstip waar de plaatsvervangend aanvoerdster van Irene de 6-2 binnen schoot.

Bieslo MO19 sloot de dag af tegen Schaesberg MO19 uit Landgraaf, de ploeg die vorig seizoen fier kampioen wist te worden in de apart gevormde 1e klasse bij deze meiden. Al binnen de minuut was het bijna raak voor Schaesberg maar uiteindelijk ging de bal net naast. Een vrije schop na 10 minuten spelen belandde netjes op het hoofd van Juliëtte die de 1-0 voor Bieslo aantekende. Ondanks dat de tegenstander een maatje groter was bleven de groen-witten goed weerstand bieden maar het was niet genoeg om te voorkomen dat ze na een goede steekpass op 1-1 kwamen, en zelfs na een volledig verkeerd ingeschatte hoekschop door de verdediging van Bieslo op 1-2 voorsprong kwamen voor de rust. Op het veld was de sfeer overigens grimmig, iets waar scheidsrechter Op het Roodt in de pauze maar eens een paar speelsters op aan ging spreken.
Snel genoeg na rust, waar Bieslo juist eindelijk een beetje overhand leek te creëren was er balverlies op het middenveld waarna een middenveldster van Schaesberg besloot iedereen te verrassen met een kunststukje; van 35 meter belandde de bal fier in het doel voor de 1-3. Helaas bleef het op het veld grimmig wat uiteindelijk tot enkele gele en zelfs een rode kaart leidde, ook langs de kant leidde dit tot de nodige ophef waarbij een lid van de Zuid-Limburgse leiding zich behoorlijk liet gaan en bezoek kreeg van de dienstdoende arbiter. Na wederom een kaart besloot Kim om er eens korte metten mee te maken, een vrije schop belandde nog heel mooi in de verre hoek van het doel, echter was dit te laat om nog iets recht te trekken. De stand bleef dus steken op een 2-3 nederlaag voor Bieslo MO19 ondanks het nodige spektakel op, maar vooral ook langs het veld.