Wandelvierdaagse Beesel weer afgelast

04-05-2021 16:59

Het bestuur van de Stichting Wandelvierdaagse Beesel heeft besloten de 27e wandelvierdaagse, die dit jaar van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 juni plaats zou vinden, af te gelasten. Dit is het gevolg van de maatregelen van de Rijksoverheid om het coronavirus te bestrijden. In 2020 moest er om dezelfde redenen ook al een streep door de wandeltochten worden gezet.

De oorzaak

In het openingsplan van het kabinet Rutte staat dat er tot woensdag 16 juni geen evenementen mogen worden gehouden. Dat betekent dat de eerste dag van de Beeselse wandelvierdaagse (dinsdag 15 juni) sowieso komt te vervallen. Daarnaast is het nog maar de vraag of het vanaf woensdag 16 juni wel mogelijk is om evenementen op touw te zetten.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, heeft het bestuur van de Stichting Wandelvierdaagse Beesel in overleg met de gemeente Beesel besloten om de vierdaagse dit jaar niet te organiseren. Ze wil de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers en de vrijwilligers onder geen beding in gevaar brengen.

2022

De 27e Beeselse wandelvierdaagse vindt volgend jaar van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni plaats. Hopelijk is alles tegen die tijd weer bij het oude, zodat de wandelliefhebbers er dan weer gezellig op uit kunnen trekken.