Wandelen: Cursus GPS-wandelen en Geocoaching

25-02-2016 19:46

Zaterdag 5 maart 2016 en zaterdag 12 maart 2016,vanaf 10.00u. tot 12.00 u., start WandelSportCentrum De Solberg in Beesel met een cursus GPS-wandelen en Geocaching in en rondom de kantine van Sport- en Spelcentrum De Solberg aan de St.Antoniusstraat 17 te Beesel.

GPS-wandelen is wandelen met behulp van een gps-apparaat, zeg maar een soort navigatiesysteem voor wandelaars en fietsers. Je leert eerst iets over coördinaten uitzetten en aflezen en hoe je met zo’n gps de hele route kunt volgen, zonder op bordjes te hoeven letten of tekst te moeten lezen. Ook kun je, terwijl je loopt, de route laten opnemen, zodat anderen die later ook kunnen wandelen.

Geocaching is een soort schattenjacht, die over de hele wereld wordt gespeeld met behulp van gps-apparaten. Het basisidee is om buiten verborgen containers te vinden, die geocaches worden genoemd. Het is dé manier om actief buiten bezig te zijn in de vrije natuur. Kinderen vinden wandelen weer leuk !

De cursus bestaat uit 1 uur theorie en 1 uur praktijk. Er zijn zo’n 7 apparaten beschikbaar, maar neem ook je smartphone mee, want die is (beperkt) ook te gebruiken. Er wordt gewandeld in groepjes van max. 5 personen.

De cursus wordt gegeven door onze leden (met jarenlange ervaring): Harry Derkx, Hans Op het Roodt en Jacques Peeters en is bedoeld voor zowel leden van WSC De Solberg alsook voor niet-leden. Dus iedereen is welkom ! Niet-leden betalen € 5,= (incl. 1 kopje koffie/thee)

Opgave vóór maandag 29 februari 2016 per email : mullem@home.nl, telefoontje 077-8518484 of een briefje in de bus : St.Jorisstraat 24B, Beesel.