VVV ‘03 1 – Bieslo 1​2-5

20-03-2023 22:22

Bieslo heeft zondag op sportpark Herungerberg een prima overwinning behaald. Na verliespartijen tegen de nummer 1, 3 en 4 van de competitie werd het voor de greunwitte weer eens tijd voor 3 punten. De eerste helft golfde het spel op en neer. Bij fases had Bieslo de overhand en op andere momenten was het vvv dat meer de bal had. In de 16e minuut kreeg Bieslo de eerste echte kans en deze was meteen raak. Nota bene centrale verdediger Basch dook in de Venloosche 16 meter op om vervolgens de bal panklaar terug te leggen op Jasper welke met een vlammend schot de bal in de linker bovenhoek deponeerde. De 0-1 was op dat moment terecht maar blijkbaar ook het sein voor vvv om meer naar voren te voetballen. Zonder in grote problemen te komen werden de Beeselnaren iets terug gedrongen. In de 31eminuut viel helaas toch de 1-1 binnen. Tot 2 keer toe kreeg de rechtsbuiten van Venlo de bal in de kluts mee om vervolgens naar doelman Bas te snellen. Bas wist het schot nog prima te keren maar helaas kreeg Luc de bal tegen zijn kuit waarna de bal alsnog het doel rolde. De 1-1 ruststand was terecht al waren de spelers het erover eens dat er gewoon gewonnen moest kunnen worden. Aanvallend meer loopactie ’s en wat sneller de bal naar voren zoeken zou het recept naar succes moeten zijn. Trainer Driessen had weinig tot geen diepgaande spelers gezien in de eerste helft. Vooral Basje de Vleeg was het hier niet mee eens en liet kort na rust meteen het ongelijk van de trainer zien. Een prima loopactie in de diepte werd eveneens prima afgewerkt door hem. Niet veel later was het Luc alias Plaetje die met een kopbal de 1-3 had kunnen maken, helaas had hij de ogen dicht en verdween de bal naast het doel. In de 70e minuut was het de spits van VVV die het op de heupen kreeg en na een prima actie de 2-2 binnen schoot. 2 minuten later was het wederom de spits van vvv die Bieslo in rouw had kunnen dompelen. Gelukkig had hij het vizier nu niet op scherp waardoor de 2-2 bleef staan. Kort daarna was het een communicatie fout tussen de keeper en centrale verdediger van VVV. De bal bleef uiteindelijk tussen beide liggen en daar was het good old Hansie Hansie die als een verkapte spits de 2-3 binnenschoot. Een groot wonder omdat Hans nieuwe schoenen aan had en er toch echt in de omschrijving stond dat ze geschikt waren voor de positie ’s Keeper en centrale verdediger…. De laatste 10 minuten ging vvv nog alles op alles spelen. Bieslo kwam echter niet meer in de problemen en door goede counters waren het de invallers Yanick en Juul die nog voor de 2-4 en 2-5 zorgden. Al met al een prima overwinning waardoor Bieslo weer een plaatsje klimt op de ranglijst. We staan nog niet waar we willen staan maar proberen nu wedstrijd voor wedstrijd omhoog te klimmen. Volgende week ontvangen de greun witte om 14.30 uur sv Egchel op sportpark de Solberg.