Vrouwen 1; 4 gespeeld, 12 punten, 28 voor en 2 tegen

19-10-2017 16:51

Volgens mij kunnen de dames over een droomstart spreken. Als ons dit voor de competitie was voorgelegd hadden we er gelijk voor getekend. Het lijkt wel of het allemaal vanzelf gaat maar wie de wedstrijd zondag tegen SVSH gezien heeft weet dat de meiden er flink voor moeten knokken. De eerste 30 minuten hadden de dames het moeilijk met een defensief goed georganiseerd SVSH. Ondanks 75% balbezit wisten de groen-witte dames zich weinig tot geen kansen te creëren. Een spaarzame counter van SVSH zorgde zelfs voor de eerste achterstand van dit seizoen. Na de 0-1 schakelde Bieslo een tandje hoger waardoor er ook kansen kwamen. Uiteindelijk was het topscoorder Kim die een prima aanval wist af te ronden. Kort na de 1-1 was er wederom een prima aanval over meerdere schijven, de bal kwam uiteindelijk bij Juliette en met een bekeken voorzet gaf zij Kim een niet te missen kans, 2-1. Nog voor het rustsignaal werd de marge naar 2 getild. Wederom was het Kim die aan het einde van een goede aanval stond waardoor we met 3-1 de rust ingingen. In de rust hebben we een aantal zaken besproken en aangepast waardoor wij hoopten dat we nog wat beter tot kansen konden komen. Zoals al vaker dit seizoen kwamen de groen witten sterk uit de startblokken na rust. Met snelle combinatie ’s werd weer ten aanval gegaan. De 4-1 en 5-1 verschenen dan ook al snel op het scorebord. Wederom was het Kim die beide treffers voor haar rekening nam en haar teller nu al op 17 competitietreffers heeft gezet. Bieslo bleef maar doordrukken en toonde de wil om de score nog verder uit te bouwen. Dit lukte uiteindelijk door treffers van Eline en Yannick. Eline ronde een aanval over rechts prima af na een voorzet van de opgekomen back Lian en Yannick soleerde prima door de verdediging en bleef uiterst koel alleen voor de doelvrouw van SVSH. Wederom een prima overwinning en hierdoor ook een hele mooie seizoensstart. Volgende week is vrouwen 1 vrij maar speelt vrouwen 2 de uit wedstrijd om 10.00u tegen Haelen VR1.

Opmerking: voor de wedstrijd hebben wij scheidsrechter Wim Meerts een doos Merci gegeven als dank voor het fluiten. Het was de week van de scheidsrechter en willen hiermee alle scheidsrechters bedanken, zonder jullie kunnen wij dit mooie spelletje niet spelen.