Verslag: Bieslo Vr. 2 – Roggel Vr. 1

20-09-2017 13:24

Verslag van de wedstrijd Bieslo Vr. 2 – Roggel Vr. 1 dat eindigde in een 4-2 overwinning voor Bieslo Vr. 2.

Onder een heerlijk zonnetje werd er vandaag om 10.00 uur afgetrapt tegen de dames uit Roggel. Voor iedereen een volstrekt onbekende tegenstander. Verder was ’t afwachten wat de opstelling zou gaan brengen. In overleg met Rik werd de laatste man positie toebedeeld aan Lynn en verder een 4-mans middenveld met rechts Imke, links Nikki en centraal de tandem Lotte-Iris. Het begin was voor Bieslo. Dit resulteerde al gauw genoeg tot een kans. Lotte wist Nikki te lanceren die goed door wist te lopen. Helaas was door de loopactie niet veel meer kracht over voor een energiek schot. Na een vijftal minuten nam Roggel de regie in handen en de druk werd verhoogd op het strafschopgebied van de meiden uit Beesel. De centrale verdediging met Lynn en Jetske wisten echter steeds goed in te grijpen en hadden alles onder controle.  Ondanks de druk ontstond er nog een mooie kans voor ons. Een aanval over rechts waarin Iris een mooie bal op Lotte wist te geven , die vervolgens Pauline goed vrij wist te zetten. Haar uithaal verdween rechts van het doel. Direct hierna een uitbraak van Roggel over links. Via een mooie combinatie werd de bal in het strafschopgebied gebracht. Hier wist een speelster van de wit zwarten mooi te profiteren van de onoplettendheid binnen onze verdediging. De bal werd op eenvoudige wijze binnen getikt, 0-1. Na dit doelpunt kregen onze meiden weer de overhand. De tegenstander oogde al vermoeid en hadden allerlei pijntjes. Een mooi afstandsschot van Lotte werd door de keepster met moeite gekeerd. Volgende gevaarlijke moment: een mooie actie van Lotte die middels een pass Pauline wist te bereiken. Haar prachtige schot werd wederom met veel moeite door de keepster gepareerd. Vervolgens een mooie solo van Lotto en een schot op doel waar de keepster alweer de grootste moeite mee had. De druk op het doel van Roggel nam toe. Ff later wordt Iris goed in de ruimte aangespeeld. Vrij voor de keepster ontbreekt de koelte om het eenvoudig af te werken. Bal verdwijnt hoog over het doel, jammer. Dan een cadeautje van Roggel. Een verdedigingsfout wordt afgestraft door Pauline. Zij reageert alert en schiet de bal beheerst tussen de palen, 1-1. Een prachtige rush van Iris vanaf de eigen helft. Helaas ontbreekt de kracht om tot een krachtig schot te komen. Deze actie had meer verdiend. De kansen rijgen zich aaneen. Via Pauline belandt de bal bij Lotte, die haar schot naast het doel ziet belandden. Vervolgens een mooie aanval , opgezet door Iris. Via haar belandt de bal bij Lotte die zich goed vrij weet te spelen. Er volgde een mooie pass op Pauline die voor een keurige afronding van deze aanval zorgt, 2-1. Volgende aanval wordt ook weer succesvol afgerond. Lotte weet Pauline te vinden rond de 11 meter stip, die wederom het vizier scherp had staan, 3-1. Een onvervalste hattrick voor Pauline dus. Met deze stand werd de rust opgezocht. Tijdens de rust werd er gewisseld. Lieke kwam voor Imke er in en Pauline a/d Brugh nam de stek van Yva over. Na rust drong Roggel in eerste instantie aan en moest Jelita al direct vol aan de bak. Er was  serieuze druk van Roggel en er ontstonden diverse kansjes. Nadat de storm ( lees briesje) was gaan liggen namens de Beeselse meiden weer het initiatief. Na combinatie tussen Lotte en Pauline was er ditmaal voor laatstgenoemde geen succes. Het schot verdween langs het doel. De volgende actie werd echter wel een succes. Een mooie combinatie door het hart van de defensie van Roggel, via Pauline en Lotte werd Iris bereikt die slalommend langs een aantal verdedigsters de 4-1 binnen wist te werken. Vervolgens waren er nog diverse doelpogingen van Lotte. Op het einde kwam nog enig gevaar van Roggel. Bij een goede aanval , een speelster vrij voor de keepster, wist Jelita goed in te grijpen. Op het einde wist Roggel toch nog , op een zeer gelukkige wijze, 4-2 te scoren. De buit was echter al binnen. Drie punten in de pocket. Verder nog een bedankje richting Lienke, Jelita, Imke en Pauline a/d Brugh. Zonder hun was het vandaag niet mogelijk geweest om te voetballen. Daar zijn we jullie zeer erkentelijk.