Verlies voor Bieslo Vr1 tegen Helden

08-04-2024 19:36

Helden Vr1 – Bieslo Vr1 (5-2)

Na het prachtige resultaat van afgelopen zaterdag reisden we op tweede Paasdag vol goede moed af naar ’t Dörp. In de stromende regen en met een goed gevulde blessurebank maakte Bieslo Vr1 zich op voor een nieuwe kraker tegen Helden Vr1. Door resultaten van eerder dit seizoen – 1x winst (2-1) in de competitie en 1x verlies (3-2) in de beker – beloofde het hoe dan ook een spannende wedstrijd te worden.

Van die spanning was na 10 minuten spelen echter nog maar weinig over. Ondanks dat Bieslo meteen een goede actie in huis had na de aftrap, was het Helden dat twee keer wist te scoren. In beide gevallen konden de tegenstanders te gemakkelijk weglopen en vonden ze zonder al te veel moeite het net, 2-0. In de daaropvolgende minuten probeerde Bieslo nadrukkelijker de aanval op te zoeken. Steeds vaker werd er goed gekaatst en begon Bieslo meer en meer op de helft van Helden te voetballen. Helaas bleven de eindpassjes uit en creëerden we eigenlijk geen echte gevaarlijke kansen. Aan de andere kant was het Helden dat in de 33e minuut opnieuw een gaatje in onze verdediging vond en de 3-0 kon scoren. Toen net voor rust ook nog de 4-0 viel, zakte de moed ons toch wel een beetje in de schoenen.

Toch werd er in de rust benadrukt dat een comeback zeker nog mogelijk zou zijn. We zijn wel vaker van een grote achterstand teruggekomen, dus waarom zou dat vandaag niet lukken? Juliëtte gaf in de 46e minuut meteen het goede voorbeeld door de 4-1 te scoren. Na een goede kaats met Resi kon Juliëtte vanuit het middenveld doorstormen naar de goal, waarna ze de bal beheerst langs de keeper plaatste. Vervolgens ging Bieslo op zoek naar de 4-2. Zo zorgde Lucie, na een goede individuele actie, voor een schot op goal en kwam Kim net te kort bij een voorzet van Gini. Helden, daarentegen, was efficiënter en kreeg met een steekpass de bal bij een van de aanvalsters. Zij schoot de bal buiten het bereik van Jikke in de lange hoek, 5-1. Na deze nieuwe dreun gaf Bieslo nog niet op. In de 70e minuut was het Gini die na goed doorzetten opnieuw een voorzet kon geven op spits Kim. Laatstgenoemde gaf de bal net genoeg kracht mee om in het doel te belanden, 5-2. Even later kreeg Esmee nog een goede kans na een kaats met Kim, maar haar inzet ging helaas over. Met een knappe redding haalde Jikke vlak voor het eindsignaal een inzet van Helden uit de kruising, waardoor de tegenpartij niet verder uitliep. De eindstand bleef dan ook staan op 5-2 voor Helden Vr1.

Onze volgende wedstrijd staat gepland op zondag 7 april tegen SSS’18 Vr2 in Overloon. Hopelijk kunnen we er dan weer met de winst vandoor gaan.

1-0        5e minuut         …

2-0        10e minuut       …

3-0        33e minuut       …

4-0        45e minuut       …

4-1        46e minuut       Juliëtte Ebus

5-1        52e minuut       …

5-2        70e minuut       Kim Kessels