’Vergane glorie geeft Bieslo een punt tegen BEVO’’.

19-05-2019 22:46

Vanmiddag stond de laatste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma in Beringe. Waar de spelers van de lagere elftallen van BEVO al aan de afsluitende barbecue waren begonnen, mochten de standaard teams voor het bijpassend entertainment zorgen op sportpark Hookervenne. Onder het genot van goed ruikend barbecue vlees werd de gang naar het hoofdveld gemaakt. De bbq’ers en overige bezoekers kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld, waarin duidelijk te zienwas dat voor beide ploegen niets meer op het spel stond. Een ‘’zomeravond pot’’ op zondag middag is wat volgde.

Bieslo startte in een, door Rik Driessen, sterk gewijzigde opstelling na de afstraffing tegen Swalmen van vorige week. Dit resulteerde in een relatief jong, energiek en bij vlagen aardig spelend elftal. Na amper een paar minuten spelen was het Ron Sillen die de eerste honderd procent kans kreeg en voor een vroege voorsprong had moeten zorgen. Helaas was (zoals deze hele middag) de keeper van BEVO de winnaar in deze tweestrijd. Niet veel later kreeg Siem Kessels een tweede honderd procent kans . Ook hier bracht de doelman vakkundig redding. Na deze twee super kansen zakte Bieslo weg en kwam BEVO beter in de wedstrijd. De rest van de eerste helft was volledig voor de gastheren uit Beringe, welke de ene na de andere kans om zeep hielpen. Hierin mag worden vermeld dat keeper Thomas Heldens een uitstekende partij keepte en zijn ploeg op de been hield. Het was een wonder dat bij rust een stand van 0-0 op het scorebord stond. Alhoewel, het aanwezige scorebord gaf überhaupt niets meer aan, want dit had de uitstraling van vergane glorie.

Bieslo bleek veel suiker in de thee te hebben gehad, want het schoot uit de startblokken. De ene na de andere kans werd gecreëerd. Helaas verloor Ron, na een fantastische vrije trap, ingestudeerde hoekschop en vrije schietkans het wederom van de alleskunner in het vijandelijk doel. Ook op inzetten van achtereenvolgend Siem Hillekens en Gijs van Kruchten had hij een passend antwoord. Al met al, de bal wilde er vandaag helaas niet in. Na zeventig minuten verdween het geloof en de energie bij de spelers. De suiker leek uitgewerkt en het elftal leek zijn krachten te hebben verspeeld. Met nog twintig minuten op de klok kantelde de wedstrijd steeds meer in het voordeel van BEVO. De eerste mogelijkheid na rust werd ook meteen binnen gekopt. Deze kopbal was Thomas te machtig. Helaas voor de moegestreden verdedigers duurde de wedstrijd een kwartier te lang. Hierna volgde nog enkele kleine mogelijkheden voor BEVO. Na een mooie uitgespeelde aanval werd ook de 2-0 achter Thomas gewerkt. Bieslo snakte naar het einde en de BEVO spelers naar een welverdiend stukje vlees. De scheidsrechter leek dit te begrijpen en blies voor de laatste keer op zijn fluit.

Gezien de kansen verhouding kreeg Bieslo te weinig en BEVO te veel. Helaas gaat het er erom welke ploeg de meeste doelpunten maakt. En dit was BEVO. Toch had een score van5-5 vanmiddag zeker tot de mogelijkheden behoord. Gezien de jonge ploeg mag Bieslo trots zijn op hoe het heeft gespeeld. De geleverde strijd en bereidwilligheid om de wedstrijd te winnen was bewonderingswaardig. Helaas ontbrak het de ploeg aan wat geluk. Het enige sprankje hoop kwam gelukkig van het vergane scorebord. Dit bleek toch medeleven te hebben met de spelers van Bieslo, want dit gaf ook na het laatste fluitsignaal gelukkig een stand aan van: 0-0. Toch nog een puntje gekregen in Beringe.

Bieslo: Thomas Heldens; Jasper Ebus, Luc Meerts, Tim Hendriks, Job Stroucken; Siem Kessels (Thom Heijman), Stan Pouls, Ynze Puts, Ron Sillen, Gijs van Cruchten (Jim Geraeds); Siem Hillekens