Valse start Bieslo 1 na winterstop

28-02-2016 23:08

Bieslo 1 heeft na een lange winterstop de competitie dan eindelijk hervat met de thuiswedstrijd tegen Helden 1. De wedstrijd kreeg een teleurstellende 1-2 uitslag.

De eerste helft  was Bieslo de betere partij. Op het hobbelige veld kwamen de groen witten van trainer Har Bessems goed uit de startblokken en via prima veldspel creëerde men diverse goede mogelijkheden. Het geluk was vandaag echter niet op de zijde van Bieslo. Jasper van de Boel raakte bij diverse doelpogingen paal en lat. Tico Janssen kwam meerdere malen na goede steekballen  vanuit het middenveld in scoringspositie maar ontbeerde het geluk in de eindafronding. Het was Helden dat in de 35e minuut tegen de verhouding in op voorsprong kwam toen de bal uit een vrije schop via een klutsbal achter keeper Daan Reinders in de touwen viel. De bekende voetbalwet trad weer in werking.

In de tweede helft stond het dan plots toch 1-1 toen Ron Sillen vanaf de aftrap in de zestien meter werd gevloerd en de terecht toegekende strafschop werd binnen geschoten door Jasper van de Boel. Daarna was het echter over met Bieslo en was Helden duidelijk de bovenliggende partij. Bieslo had moeite met de blauw witte en door veel balverlies kwam men te weinig meer in het spel. Ondanks dat Helden beter was kreeg men niet echt goede kansen maar de dreiging op een 2e Heldens doelpunt was steeds aanwezig. Dat kwam er uiteindelijk ook 10 minuten voor tijd toen  de bal vanuit een cornersituatie hoog over de keeper in het Beesels doel verdween. Bieslo probeerde het nog maar de kracht was verdwenen en zodoende verdween de hoop op een punt.

Een uiteindelijk gelijkspel zou op basis van de gehele wedstrijd terecht zijn geweest waarbij Bieslo met name in de eerste helft ook de strijd had moeten en kunnen beslissen.

Volgende week staat in Swalmen de derby op het programma en we hopen dat de groen witte dan met steun van vele Beeselse supporters de nodige punten kan binnen halen.

foto’s: v.v. Helden