De tweede voetbalclinic v.v. Bieslo

26-04-2016 08:00

Vrijdag 22 april 2016 was voor Bieslo een bijzondere dag. Nadat vorig jaar voor het eerst een voetbalclinic voor basisschool ’t Spick gegeven werd, verzorgd door de meidentak van Bieslo, was het nu tijd voor de tweede clinic. Er was echter een groot verschil, vorig jaar betrof het de groepen 5 en 6 (50 leerlingen), nu was het de beurt aan de groepen 3 tot en met 8 (150 leerlingen). Dit betekende dat in de begeleiding zowel de jongens- als meidentak van Bieslo betrokken was. Vorig jaar waren de oefeningen verdeeld over een half veld en nu over vier halve velden. Een voetbalclinic van deze omvang organiseren, was alleen mogelijk door de inzet van veel ouders bij de begeleiding van de oefeningen. Een woord van dank aan deze ouders is daarom zeer op z’n plaats. De schaalvergroting zorgde in het begin wel voor wat aanloopprobleempjes, maar toen de organisatie eenmaal duidelijk was voor eenieder verliep de clinic soepel.
Het weer was ons deze keer gunstig gezind. In het begin was het nog een beetje koeltjes, maar toen de zon er eenmaal bij kwam was het echt aangenaam. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen de eerste geplande dag in het water viel en de clinic naar een latere datum verschoven werd. Ook toen hebben we een deel van de clinic in de regen moeten afwerken.
Gelijk met de clinic voor de groepen 3 tot en met 8, werden er door de leerkrachten ook spellen voor de groepen 1 en 2 georganiseerd. Het was deze vrijdagochtend dan ook een gezellige drukte met al de kinderen en hun ouders.
De kinderen hebben genoten van de oefeningen die waren uitgezet. Deze waren allemaal gericht op balbeheersing en hadden ieder hun eigen wedstrijdelement. Na de oefeningen werd er een partijtje gevoetbald op een half of een kwartveld. Hier gingen de kinderen volop in de strijd om de overwinning te behalen. Maar het mooiste werd bewaard tot het eind, namelijk de finale van de penaltybokaal. Verdeeld over vier doelen gingen de beste penaltyschutters uit iedere groep met elkaar de strijd aan om de penaltybokaal in de wacht te slepen. Ze werden zeer luid door hun klasgenootjes aangemoedigd en elk doelpunt werd gevierd.
De clinic werd afgesloten met de uitreiking van de prijzen voor de beste voetballer van iedere groep en de penaltybokalen. Daarnaast kreeg ieder kind ook nog een diploma mee naar huis.
Op een gewone doordeweekse dag zou deze clinic niet mogelijk zijn geweest zonder de begeleidende meiden en jongens uit de jeugd van Bieslo. Daarom een extra compliment aan deze meiden en jongens die hiervoor vrijaf van school hebben gevraagd en de gemiste lesstof later weer moeten inhalen
Verder wil ik iedereen hartelijk bedanken die heeft meegewerkt aan het slagen van deze clinic.

Wouter Vos