SVEB een maatje te groot voor de Bieslo Dames

17-04-2019 16:02

Dinsdag 16 april stond er een héle belangrijke wedstrijd voor het Nederlands voetbal op het programma, Bieslo Vr1 – ST SVEB/Sporting S.T. Vr1. Het was al meteen duidelijk dat er een positieve en gedreven sfeer hing, waardoor de dames al geconcentreerd aan de warming up begonnen. Iedereen was ook erg blij dat onze enige echte vlagger Jair zich weer kon aansluiten bij de ploeg. Bekend was dat het een moeilijke wedstrijd zou worden.

De eerste 20 minuten was het SVEB die de bovenliggende partij was. Het lukte de tegenstander om Bieslo terug te dringen naar de eigen helft. Bieslo kreeg niet echt de kans om naar voren te voetballen. Al snel viel dan ook in de 18e minuut de 0-1 na een kopkans van de tegenstander. Toch liet Bieslo het hier niet bij. De opstelling werd een beetje aangepast, de trainer gaf namelijk de instructie om 4-4-2 te gaan voetballen. Bieslo pakte dit meteen goed op en stond meteen zijn mannetje. Het lukte Bieslo dan ook om de druk naar voren op te voeren. Na een paar goede acties aan de kant van Bieslo wist Pauline de bal goed klaar te leggen en Esmee kon met rechts de gelijkmaker binnenschieten, 1-1. De Bieslo Dames bleven de druk opvoeren, maar ook de tegenstander wist met goede acties bij het doel van Bieslo te komen. In de 41e minuut kreeg Bieslo een corner tegen. De tegenstander wist met alle geluk de bal in de hoek van het doel te tikken, 1-2. met deze stand gingen de dames de rust in.

Na de rust waren SVEB en Bieslo erg aan elkaar gewaagd. Er werden ook wat kansen gecreëerd aan de kant van Bieslo, maar helaas beloonden de meiden zichzelf niet. Het was ook duidelijk dat SVEB over de nodige voetbalkwaliteiten beschikte, want het lukte de tegenstander om nog in de 70e minuut te scoren via een counter, 1-3. Opmerkelijk was nog een wissel van Iris die een goede wedstrijd stond te spelen, want ze had last van de rug. Niemand wist dat die van Van de Wall een ruggengraat had. Uiteindelijk bleek de tegenstander net iets te sterk. Een team die terecht op de tweede plek van de competitie staat. De eindstand was 1-3.

Taak voor Bieslo om dit gevoel vast te houden en mee te nemen naar de volgende wedstrijd tegen SHH, op zondag 28 april 2019.