Sv Heythuysen 1 – Bieslo 1. 1-4

23-05-2022 21:49

Zondag 22 mei 2022 was het D-Day voor Bieslo. De uitwedstrijd in en tegen Heytse moest gewonnen worden om nog hoop te houden op handhaving. De eerste 45 minuten leek het erop dat de Beeselnaren de druk niet bestand waren zondag. Bieslo probeerde van alles maar tot meer dan een aantal gevaarlijke corners kwam men helaas niet. Aan de andere kant was het Heytse dat een van de spaarzame aanvallen tot een 1-0 voorsprong verzilverde. In de rust was een ding duidelijk. Als Bieslo zo zou doorvoetballen zou degradatie een feit zijn na 90 minuten. Dat de boys uit Beesel dat niet zonder slag of stoot wilden laten gebeurden bleek wel in de 2e 45 minuten. Bieslo was de 2e helft heer en meester. Heytse kwam totaal niet meer onder de Beeselse druk vandaan en de “greun witte” creëerden de ene na de andere aanval. Het was dan ook vrij snel vleugelflitser Jasper die de verdediging te snel af was en oog in oog met de doelman uiterst koel bleef. Niet veel later kreeg Bieslo de zoveelste corner en dit keer was het raak. Nota benen mister Riekel himself, alias Hansie Hansie kopte Bieslo naar een 1-2 voorsprong. Ook dit was niet genoeg voor Bieslo. Men bleef druk uitvoeren en Heytse had geen antwoord op het opportunistische spel van Bieslo. In de 68e minuut kreeg Bieslo de 9e corner van de wedstrijd. De luchtmacht kwam weer mee naar voren en het was wederom Hansie die zijn 2e van de wedstrijd binnen knikte. 1-3 met nog 20 minuten te gaan. Tijdens de drinkpauze was het gevoel bij de trainer en de boys duidelijk. We gaan gewoon zo door, opzoek naar meer doelpunten in plaats van de voorsprong vasthouden. Dit typeert misschien ook wel hoe Bieslo na de winterstop bezig is. Knokken voor iedere meter in de hoop degradatie toch nog te voorkomen. In de 81e minuut was de vreugde helemaal compleet. Bieslo maakte zelfs nog de 1-4. Wie de 2e helft gezien heeft zal dit op zich niet heel opmerkelijk gevonden hebben maar het feit dat het de ijzersterk ingevallen Basje de V alias “vleeg” was die scoorde was natuurlijk wel opvallend. Conclusie: Een prima overwinning met verrassende doelpuntenmakers zorgt ervoor dat Bieslo nog leeft. De achterstand is nu 1 punt op Roerdalen en 2 punten op EMS. Omdat Bieslo een wedstrijd meer gespeeld heeft moeten de Beeselnaren komend weekend in de wachtkamer hopen op hulp van respectievelijk Maasgouw en Heytse welke punten moeten afsnoepen van onze concurrenten EMS en Roerdalen. Indien dat gebeurt belooft het nog een zenuwslopende laatste wedstrijdronde te worden op pinkstermaandag 6 juni als Bieslo de uitwedstrijd zal spelen tegen Cranendonck. Wat de uitkomst ook gaat zijn. De hele selectie verdiend een groot compliment voor hoe het na de winterstop zich heeft terug geknokt!!