Sterk collectief Bieslo verliest

10-04-2017 09:20

Bieslo heeft een nare nasmaak overgehouden van de verloren wedstrijd in ’t Ven tegen FCV-Venlo, de koploper in de VierdeKlasse D. Bieslo hield lang stand, maar moet helaas vlak voor tijd twee goals incasseren.

De eerste helft was niet zeer sprankelend. Waar Bieslo probeerde om in de omschakeling het FCV-Venlo lastig te maken, speelde FCV-Venlo met veel crossballen over en weer. Dit spelbeeld resulteerde in een kans voor FCV-Venlo. De linksbuiten speelde de spits in en liep meteen door om weer aanspeelbaar te geraken. Zijn inzet in de lange hoek werd vakkundig weggewerkt door Thomas Heldens. Thomas speelde de hele wedstrijd een super partij. Zo lang als hij is, duwde en stompte hij iedereen weg in het zestienmeter gebied. De spits van FCV-Venlo had een zware dag voor de boeg, zo bleek. Verder dan een afstandschot van Juul Niessen 10 minuten voor de rust, kwam Bieslo niet. Juul nam de bal perfect aan, waardoor hij de bal meteen op zijn slof kon nemen. Zijn inzet ging maar net over, tot geruststelling van de duikende keeper van FCV-Venlo.

De tweede helft bleef Bieslo zeer compact spelen. Iedereen stond zijn mannetje en schuwde de duels niet. Af en toe gingen de duels over de streep, maar zo kwam er wel wat vuur in de wedstrijd. In een latere fase in de tweede helft stond Bieslo uiteindelijk met de rug tegen de muur. Binnen een kwartier kreeg FCV-Venlo vier tot vijf grote kansen om de voorsprong op het scorebord te zetten. Bieslo mocht van geluk spreken dat het vizier van de Venlonaren niet op scherp stond. Zelfs een schot binnen de vijf meter werd niet tussen de palen gemikt. Het duel leek op een zwaarbevochten 0-0 uit te lopen, tot helaas de arbitrage er flink naast zat. Een ogenschijnlijke hard duel, zonder overtreding, werd door de arbiter als vrije trap gedegradeerd. Uit deze vrije trap vanaf ongeveer 20 meter, werd de bal hard in de lange hoek geschoten, 1-0. Bieslo probeerde nog van alles te bewerkstelligen, maar het compacte voetbal en de harde strijd had zijn tol geëist. De energie was bij veel spelers weg, waardoor ’t Ven nog uit kon lopen naar 2-0 na een eigen doelpunt.

Een verdiende overwinning voor FCV-Venlo, meer kun je er niet over zeggen. Het feit dat de spelers van Bieslo veel strijd leverde, bied veel perspectief voor de komende wedstrijden. Op het programma staan nog allemaal ploegen die net als Bieslo nog een aantal punten nodig hebben om vrij het seizoen uit te voetballen. Aankomende wedstrijd op paaszaterdag tegen RIOS’31 is daar de eerste van. Qua verliespunten staan Bieslo en RIOS’31 gelijk.

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Twan Haenen, Michel Evers, Luc Meerts (80. Thom Heijman), Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Sjors Lenssen, Stan Pouls (70. Joeri Puts), Juul Niessen (75. Ynze Puts), Arthur Hannink.