Spetterend weekendje weg voor Bieslo MC1

22-05-2016 20:22

Afgelopen weekend waren de meiden van onze MC1 met hun leiding er een paar daagjes op uit. Al sinds bekend werd dat het gros van de meiden niet meer mee zou mogen naar kamp Haelen waren de meiden vast beraden dat er iets anders op de planning moest komen voor ze en daar stond de leiding wel voor open. Na verschillende maanden voorbereiding door de leiding, maar ook opdrachten voor de dames om voor wat sponsoring te zoeken kon het team afgelopen vrijdag dan eindelijk ‘op stap’. Volgepakt met uiteraard veel te veel versnaperingen vertrokken de meiden naar Heerlen waar ze de komende twee nachten konden overnachten bij ‘Gasterij In den Hof’. Een prima locatie, aangezien er ruimte en mogelijkheden genoeg waren om de tijd om te krijgen buiten de deelname aan de ‘Strijthagencup’ die op zaterdag en zondag in Landgraaf werd gehouden.

De grootste verrassing was al direct voor de vrijdag avond, nadat er even werd gezongen voor keepster Jelita die woensdags jarig was en de taart op was werden middels een quiz wat pakjes uit gedeeld met nummers. Enkele knappe koppen hadden na enige tijd door dat hier een addertje onder het gras zat en begonnen te denken aan rugnummers. De voorafgaande weken was namelijk bekend dat elke deelnemende ploeg ook een reserve tenue in de tas moest hebben, de meiden werd dan ook duidelijk gemaakt dat we even de maten moesten hebben om te kijken of er genoeg witte shirts waren die we mee konden nemen maar al snel kwam er commentaar op de kleur en andere aspecten van deze shirts. In het diepste geheim wist de leiding nog een paar leuke sponsoren op de kop te tikken, waardoor er voor alle meiden een knalroze shirt kon worden besteld met naam en rugnummer en natuurlijk ook een paar roze sokken. Deze zouden en moesten dan ook direct worden gepast en getoond aan de rest van de aanwezigen op de slaaplocatie waar nog met een spelactiviteit werd afgesloten.

Op de zaterdag kon na het ontbijt dan eindelijk worden gevoetbald. Op sportpark Strijthagen vielen de resultaten na een korte nacht echter niet echt mee ondanks de nieuwe tenues, maar het belangrijkste was natuurlijk het plezier, iets wat het hele weekend sterk naar boven kwam. Ook het door de leiders ingestelde minieme gebruik van de telefoons leverde een zeer mooie bijdrage aan de teambuilding, waarbij de meiden met z’n allen de ene na de andere gezellige momenten hadden. Ruim na het diner op deze zaterdag werd de dag afgesloten met een spel waarbij de nodige andere gasten van ‘In den Hof’ er aan moesten geloven. De een kreeg een glas water over het hoofd, de anderen gingen in de polonaise mee, en weer een ander werd eens goed op de rug getimmerd als een ware massage. Super om te zien hoe iedereen en ook het personeel mee deed met de ludieke spelvormen en dit tot een onvergetelijke avond hebben gemaakt.

In de ochtend werden de meiden bij het ontbijt direct even terug gepakt, terwijl de oogjes nog klein waren na wederom een korte nacht kwamen een aantal gasten de meiden van tafel plukken om met hun de polonaise te lopen wat tot de nodige hilariteit leidde bij de leiding. Een goed begin van de dag waarbij direct alle spullen en kamers weer leeg werden gehaald. Op naar ronde nummer twee op het toernooi, dit maal spelend in het vertrouwde groen wit was de start op de groene weide ook een stuk beter en werd het eerste duel gewonnen. Inmiddels hadden de meiden tussen de wedstrijden weer een andere bezigheid gevonden. Na gisteren de flitsende roze tenues te hebben gehad, kwamen ze vandaag een team tegen waarbij iedereen vlechtjes in de haren had. Enkele tegenstanders vonden het geweldig om te zien en spraken de waardering over de eenheid van het team uit. Met een 9e plek op het toernooi, en vooral heel veel voldoening door de ongekend grote hoeveelheid plezier en gezelligheid kunnen we als leiding terug kijken op een paar geweldige dagen met de meiden die we hiervoor natuurlijk ook willen bedanken, en gaan we ons voorbereiden op het laatste kunststukje van dit seizoen komend weekeinde in Beesel!