Slechte competitiestart Bieslo 1

23-09-2019 13:47

De eerste competitiewedstrijd voor Bieslo 1 is helaas in een 4-0 nederlaag geëindigd. Kessel was met name de tweede helft een maatje te groot en wist zeer effectief met hun kansen om te springen. Qua kansenverhouding zal het ongeveer gelijk gestaan hebben, maar de bal moet wel het netje doen bollen natuurlijk.

In de eerste helft had Bieslo een klein overwicht op Kessel. Een aantal combinaties konden opgezet worden, waar ook wat kansen uit voort kwamen. Thijs Driessen liet zijn FTT (Fenomenale Trap Techniek) nog maar eens zien, door een cross pass panklaar te leggen voor de opkomende Noud Schoolmeesters. Zijn voorzet was op maat, helaas was Ron Sillen niet bij machten om de bal te toucheren. Daarna was het de beurt aan Kessel die bij de eerste kans meteen een doelpunt wisten te scoren. Een dieptebal op de dekselse ‘Kruijk’ werd meteen verzilverd in de lange hoek. Thomas Heldens had het nakijken, 1-0. Na de achterstand bleef Bieslo rustig op zoek gaan naar openingen. Het waren achtereenvolgens Luc Meerts en Stan Pouls die de 1-1 op de schoen hadden, maar dit helaas niet konden bewerkstelligen.

In de tweede helft een heel ander gezicht. Veel persoonlijke fouten zorgden ervoor dat Bieslo niet het gewenste voetbalspelletje kon maken. Integendeel, de gemaakte fouten werden dodelijk afgestraft door een effectief Kessel. Eerst was het een omschakelmoment na een foute aanname op het middenveld, daarna was het een verkeerd ingeschatte lange bal die ervoor zorgde dat er binnen 10 minuten de 3-0 op het scorebord stond. En als dat nog niet genoeg was, kwam Kessel na een aantal minuten al op 4-0, dit keer via een goed uitgespeelde aanval. Bieslo was niet bij machten om daar in de tweede helft iets tegenover te zetten. Het feit dat er binnen een aantal minuten zoveel kansen gecreëerd konden worden door Kessel, was mede door de twee gedachtes waar Bieslo op hing. Naar voren om druk te zetten, omdat we achterstaan? Of in de organisatie blijven voetballen en vanuit daar kansen creëren. Wat gebeurde was veel twijfel, waardoor men elke keer een stap te laat was. Iets om aan te gaan werken de komende wedstrijden, met elkaar goed afstemmen wat de beste optie is op dat moment. Bieslo kreeg overigens nog één grote kans in de tweede helft. Noud Schoolmeesters kon de bal bij de tweede paal in het netje schieten na een afgeslagen voorzet, maar ook een erereddend doelpunt zat er vandaag niet in.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Bieslo ontvangt GKC/RKHVC. Een fusieclub uit de dorpen Grathem, Kelpen-Oler en Hunsel. Aanvangstijd 14.30uur op het Sport- en Spelcentrum de Solberg.

Kessel – Bieslo: 4 – 0