Slechte 1e 45 minuten nekken Bieslo 1

02-10-2021 14:44

Zondag 26 september was het eindelijk zover. De rommelige voorbereiding was ten einde gekomen en de competitie ging van start. Voor de groen witte stond da lastige uitwedstrijd tegen ODA op het programma. Helaas moest trainer Rik Driessen het dit weekend nog stellen zonder de nodige geblesseerden en vakantiegangers. Hierdoor was het tot de dag voor de wedstrijd puzzelen geblazen. Toch kon dit alles de pret van het weer de wei in mogen niet drukken. Vol goede moet en zeker ook vertrouwen begonnen de boys aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten golfde het spel een beetje op en neer zonder noemenswaardige kansen aan beide kanten. Na een kwartier spelen deelde ODA de eerste echte speldenprik uit. Een Vlot lopende aanval werd uiteindelijk goed gepareerd door Bas. Bieslo werd mede door slordige fouten steeds meer naar achteren geduwd wat in de 20e minuut dan ook fataal werd. De snelle behendige buitenspeler van ODA werd binnen de 16 meter neergehaald waarna de strafschop feilloos binnen geschoten werd. Het spel van Bieslo werd met de minuut slechter en door te veel individuele fouten kreeg ODA in de 1e helft nog 5 opgelegde kansen. Met veel kunst en vliegwerk en zeker goed keeperswerk van Bas slaagde ODA er echter nog maar 1x in om te scoren. Bieslo had zelfs nog met een (op dat moment onverdiende) 1-1 de rust kunnen halen. Helaas kon Luc oog in oog met de keeper de trekker niet met precisie overhalen. Met de 2-0 ruststand kon Bieslo dan ook nog blij zijn. De 15 minuten pauze werden door Bieslo vervolgens goed benut om wat zaken recht te zetten en aan te geven hoe het anders moest. Met één wissel (Ruudje voor de helaas zieke Hansie) ging Bieslo proberen om een en ander in de 2e helft recht te zetten. In de 2e 45 minuten zag men gelukkig een heel ander Bieslo. Er werd veel opportunistischer gespeeld en er werd voor iedere meter geknokt. Dit resulteerde direct in een aantal kleine speldenprikjes. Bieslo kreeg meer vertrouwen en ODA kreeg het meer en meer lastiger met de strijdende Beeselnaren.

Toch was het 1e doelpunt in de 2e helft weer voor ODA. Bieslo bleef toch knokken en aanvallen. In de 71e minuut kwam de bal voor de voeten van de sterk ingevallen Ruud. Dit buitenkansje was wel aan hem besteed. De treffer van Ruud zorgde voor nog meer geloof bij de mannen dat er nog wat te halen viel. Niet veel later kreeg Bieslo de volgende kans. Helaas had Luc (plaetje) Meerts de niet scorende schoenen aan deze wedstrijd. De laatste 10 minuten ging Bieslo nog alles op alles zetten wat resulteerde in een aantal kleine kansjes. De einduitslag bleef toch steken op 3-1 wat uiteindelijk ook wel terecht was. De mannen van ODA waren over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. Toch kan Bieslo terugkijken op een uitstekende 2e helft waarop men echt wel verder kan bouwen. Helaas verloor Bieslo ook in deze wedstrijd weer twee spelers met een blessure. Aanvoerder Thijs viel uit met een spierblessure en Tim met een enkel blessure. Ondanks dat Rik de beschikking heeft over een grote, jonge en gretige selectie is te hopen dat de geblesseerden snel weer kunnen aansluiten. Komende zondag 3/10 staat om 14.30 uur de derby Bieslo 1 – Swalmen 1 op het programma.