SJVV 1 – Bieslo 1 2-1

08-03-2023 21:26

Met een gevoel van teleurstelling en boosheid druppelde de spelers gisteren na de wedstrijd het kleedlokaal binnen. Waarom krijgen we het niet voor elkaar om zulke wedstrijden “gewoon” te winnen. Bieslo speelde gisteren in Deurne tegen de plaatselijke SJVV, de nummer 4 van de ranglijst. Vooraf tijdens de bespreking werd al aangehaald dat het een zelfde ploeg is als Bieslo. Doelsaldo zelfs identiek met als grote verschil dat ze 5 punten meer op de teller hadden dan Bieslo zelf. Waar Bieslo soms onnodig punten laat liggen komt SJVV vaker toch als winnaar uit de strijd of speelt minimaal gelijk. Dat het dicht bij elkaar lag bleek ook gisteren weer. Een gelijkspel was mogelijk de meest eerlijke uitslag geweest, winst zat er zeker ook in maar uiteindelijk werd er toch weer verloren met 2-1. De eerste 20/25 minuten golfde het spel op en neer maar echte kansen bleven uit. In de 31e minuut was het goed doorzetten van Jasper om vervolgens de 16 binnen te dribbelen. Daar werd hij overduidelijk middels een overtreding gestopt, de klank van het aantikken van de scheenplaat galmt waarschijnlijk nog steeds na in Deurne en omstreken. Helaas voor Bieslo vond de scheidsrechter het klaarblijkelijk niet voldoende voor een strafschop. 2 minuten later kwam aan de andere kant keeper Thomas ongelukkig in botsing met de spits van SJVV. Tot ieders verbazing wees de scheidsrechter nu wel resoluut naar de stip. Iedereen was het er over eens dat je hiervoor een strafschop “kunt” geven maar niet als je 2 minuten eerder het aan de andere kant geen strafschop vind. Maar goed, iedereen maakt fouten en spelers/trainers mogelijk nog wel meer als een scheidsrechter. De spits schoot de strafschop beheerst binnen waardoor Bieslo weer in de achtervolging moest. In de rust was iedereen het erover eens dat er absoluut nog niets verloren was. De 2e helft begon Bieslo agressief en offensief. De tegenstander kreeg minder ruimte en de Beeselnaren kregen steeds meer de overhand. Na 10 minuten was het een mooie aanval over rechts welke perfect binnen geschoten werd door Robin. De 1-1 was op dat moment volledig terecht en Bieslo ging op zoek naar meer. Wat kleine kansjes werden helaas niet verzilverd en in de 68e minuut sloeg het noodlot aan de andere kant helaas weer toe. De spits van SJVV kwam precies tussen Thomas en Basch terecht en kon op onverklaarbare wijze de bal over de lijn drukken. Na de 2-1 waren het Jasper, Luc en Robin welke nog kansen kregen op de 2-2 maar hij wilde maar niet vallen. De laatste 10 minuten wilde Bieslo nog alles op alles zetten. Helaas kreeg juist op dat moment Luc Meerts zijn 2e gele kaart en dus rood. Zelfs met 10 man bleven de greun witte op zoek gaan naar de gelijkmaker. Helaas mocht het niet zo zijn en werd Bieslo met 0 punten terug naar Beesel gestuurd. De volgende week staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen koploper RKSVN op het programma, een mooie uitdaging dus.