Schitterende teamprestatie Bieslo 1

19-12-2016 09:14

De club v.v. Bieslo heeft dit weekeinde een mooi resultaat behaald op de velden. Daar waar de Dames van Bieslo in de ‘dying seconds’ (3-2) een overwinning uit het vuur wisten te slepen en Bieslo 2 gehakt maakte van Reuver 2 (4-0), wisten de heren van Bieslo 1 een mooie teamprestatie neer te zetten en de wedstrijd tegen Kwiek Venlo winnend af te sluiten (3-2).

De wedstrijd begon in een hoog tempo. Kwiek Venlo had veel technisch begaafde spelers, die wel raad wisten met de bal. Veel individuele acties gevolgd door vliegensvlugge loopacties waren het startsein van een heus offensief in de beginfase. De gastheren hadden hier geen antwoord op en moesten met de rug tegen de muur toekijken. In deze fase werd het dan ook 0-1. Een vrije trap in de 15e minuut net buiten de 16 meter, werd in de lange hoek geschoten. Bieslo had daarop snel een antwoord. Noud Schoolmeesters liet zien dat ook Bieslo een vrije trap binnen kon schieten. De bal werd in de 21e minuut mooi over de muur gekruld, waar de keeper geen antwoord op had, 1-1. Vanaf dit moment kreeg Bieslo iets meer grip op de wedstrijd. In de omschakeling naar balbezit lag er zeeën van ruimte, doordat de gasten wel goed konden aanvallen, maar totaal geen zin hadden om te verdedigen. In de 28e minuut resulteerde dit in een prachtig combinatiespel, waaruit Bieslo op een 2-1 voorsprong kwam. Over een aantal schijven kwam de bal terecht bij Tico Janssen. Tico bracht de bal voor, waar Siem Hillekens als een echte spits mooi positie koos. Dit buitenkansje was voor Siem een koud kunstje. Wat even apart vermeld mag worden, is dit Tico Janssen zijn totaal aantal assist naar een ongekend niveau tilt. Hoeveel Tico er precies heeft afgeleverd, weet men niet. Maar dat het er veel zijn, dat is zonder meer een gegeven. Chapeau! Verder in de eerste helft was Bieslo dichtbij de 3-1. Een corner werd ingekopt door Noud Schoolmeesters, echter stond er nog een verdediger bij de tweede paal. Deze haalde de bal vakkundig van de lijn. Aan de andere kant was het niet lang daarna helaas wel raak. Een steekbal in de 35e minuut kwam terecht bij de bonkige spits, die geen fout maakte en Thomas Heldens verschalkte met een inzet in de lange hoek, 2-2.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld ongeveer gelijk aan de eerste helft. De wedstrijd werd wat grimmiger en er kwamen een aantal opstootjes. Helaas had dit qua niveau wat invloed op de wedstrijd, maar daar kwam wel veel strijdlust en passie voor terug. Dit resulteerde achteraf in een fantastische wedstrijd voor de neutrale supporter. In de tweede helft kwam Bieslo nog één keer tot scoren. Het was de matchwinner van vorige wedstrijd, die Bieslo 1 weer op voorsprong zette. Ynze Puts ging goed mee in de aanval en zette in de 72e minuut een één-tweetje op met Siem Hillekens. Ynze nam de bal aan en wist zijn tegenstander uit te schakelen waarna hij alleen op de keeper afging. ‘Ozze Funs’ haalde verwoestend uit in de kruising, waar geen keeper tegen bestand is, 3-2. In het verdere verloop kwam Kwiek Venlo nog een aantal keren goed door, zonder echte kansen te creëren. Maar als er dan een kans gecreëerd werd, stond daar onze boomlange Thomas Heldens paraat om elke mogelijkheid met een sisser te laten aflopen.

We kijken terug op een bewogen eerste seizoenshelft, waar Bieslo 1 goed startte. Helaas kwam men in een dipje te zitten, waardoor er veel puntenverlies werd geleden tegen tegenstanders die op papier minder kwaliteit in huis hebben. Gelukkig wisten de heren op het goede moment de draad weer op te pakken en staan nu gelukkig weer boven de degradatiestreep. Als Bieslo 1 dit niveau kan vasthouden, dan gaan we nog een mooie tweede seizoenshelft tegemoet.

Verder wil ik bij deze namens Bieslo 1, iedere supporter met een ‘GreunWit Hart’, bedanken voor de vele mooie aanmoedigingen tijdens deze eerste seizoenshelft. We hopen jullie weer allen terug te zien na de winterstop. Fijne feestdagen, ‘unne goeie roetsj!’ en tot volgend jaar!

Opstelling: Thomas Heldens, Sjors Lenssen, Bas de Vlieger, Hans Reijnders, Luc Meerts(80. Rode kaart), Tim Hendriks, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Stan Pouls(90. Juul Niessen), Tico Janssen(85. Twan Haenen), Siem Hillekens(80. Jasper Ebus).