Bieslo wint weer in rommelig duel, 0-1.

19-02-2017 17:32

Bieslo heeft voor de vierde achtereen volgende keer gewonnen. Dit keer was het RKAVC dat de drie punten moest inleveren. Was het duel hoogstaand? Nee, absoluut niet. Een zeer zwakke wedstrijd vanuit Bieslo-kamp, had dit misschien te maken met het knollenveld in Asenray?

De wedstrijd begon voortvloeiend voor Bieslo. Al meteen in de 1e minuut wist Tico Janssen met zijn actie een corner eruit te slepen. Uit deze corner kwam een kleine mogelijkheid, echter werd het schot geblokt. Meteen daarna, in de 4e minuut werd een fraai combinatiespel opgezet aan de rechterzijde van Bieslo. Hieruit kwam de bal uiteindelijk terecht bij Juul Niessen, die de bal in de lange hoek probeerde te schuiven. De keeper van RKAVC was attent en verwerkte de bal naar de zijkant. Ron Sillen had de rebound nog op zijn slof, maar het schot werd ternauwernood geblokt. De schrik zat er goed in bij RKAVC, bleek een minuut later. Bieslo zette nog een keer aan via Juul Niessen. Juul passeerde een tweetal tegenstanders alvorens hij de bal klaar legde voor Ron Sillen. Ron liep richting het doel en schoot het leer fraai in de korte hoek, 0-1. Daarna kantelde de wedstrijd volledig. Een zeer rommelig duel werd gestreden in de uithoek van gemeente Roermond. Pas in de 19e minuut werd er weer een mogelijkheid genoteerd. Dit keer was het de beurt aan RKAVC. De gastheren kwamen goed door aan de rechterzijde, waarna de bal teruggelegd werd op de 11 meter. De speler van RKAVC stond klaar om binnen te schieten, echter stond zijn vizier niet op scherp. Hij schoot voorlangs. Meteen daarna was het RKAVC opnieuw, dit keer een goede actie van de spits. Hij draaide vakkundig weg bij zijn directe tegenstander en kon 1 op 1 richting Thomas. Thomas anticipeerde goed op de situatie en verkleinde zijn doel meteen, waardoor hij ook winnend uit de strijd kwam. Net voor rust kon RKAVC nog een kans noteren. Een afstandsschot in de 44e minuut werd afgevuurd, maar Thomas schrok hier niet van. Hij degradeerde het schot op doel tot een corner. Uit de hierop volgende corner werd niets gecreëerd. Ruststand, 0-1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. RKAVC zette vroeg druk, waar het mede dankzij het slechte veld, profijt mee had. Bieslo kon nauwelijks meer opbouwen en het werd een zeer rommelig duel. Veel balverlies en veel lange ballen naar voren. In de 75e minuut had Bieslo de wedstrijd in het slot moeten gooien. Ron Sillen kwam door na een counter van Bieslo. Er stond nog 1 verdediger van RKAVC en aan de andere zijde stond Tico Janssen te wachten om de bal te ontvangen, zodat hij 1 op 1 kon gaan op de keeper. Helaas kreeg Ron Sillen de bal niet bij hem, waardoor deze grote mogelijkheid om zeep werd geholpen. Daarna in de 77e minuut een grote kans voor Tico Janssen. Dit keer kwam hij goed door en ging 1 tegen 1 het duel aan met de keeper. Hij schoot de bal voorlangs. Na dit wapenfeit stond Bieslo met de rug tegen de muur. Gelukkig kan Bieslo rekenen op een zeer betrouwbare keeper in de defensie, Thomas Heldens. Hij wist keer op een keer goed te redden. Of het nu een afstandsschot was, een scrimmage of een 1 tegen 1 situatie, Thomas stond met zijn octopus ledematen overal op de goede plek. Is dit dan geluk hebben? Ik denk eerder een kwaliteit! In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Bieslo nog, echter werd dit doelpunt afgekeurd. De leidsman floot niet lang daarna af en Bieslo sleepte 3 zwaarbevochte punten uit de strijd.

De vroege 0-1 van Ron Sillen bleek genoeg. RKAVC had meer verdiend, maar de drie punten gaan gelukkig toch mee naar Beesel. Man of the Match: Thomas Heldens

Volgende week is Carnaval, dus geen voetbalprogramma voor ‘de Drake’. De week erna volgt een inhaalwedstrijd tegen Stevensweert. Dit duel wordt gespeeld in Beesel om 14.30uur.

Opstelling: Thomas Heldens, Bas de Vlieger(80. Twan Haenen), Luc Meerts, Michel Evers, Hans Reijnders, Tim Hendriks, Sjors Lenssen, Ynze Puts, Juul Niessen(75. Stan Pouls), Tico Janssen(85. Jasper Ebus), Ron Sillen.