Remise Bieslo vs. Swalmen

15-05-2017 07:55

Wat vooraf een mooi scenario voor beide teams zou zijn, is onbewust werkelijkheid geworden. Twee teams die vol voor de driepunter vochten, eindigde terecht in een puntendeling.

In de eerst helft had Bieslo een optisch veldoverwicht met een aantal goede doorbraken. Helaas voor de gastheren werden er geen grote kansen genoteerd. Het ontbrak telkens aan de eindpass die zou zorgen voor een eventueel doelpunt. Tot overmaat van ramp wist Swalmen via een afstandsschot op voorsprong te komen. Waar Swalmen een aantal keren combinerend goed door wist te komen, was het nu de middenvelder die een rollertje in de lange hoek produceerde. Dit zorgde voor de 0-1 tegen de verhoudingen in.

De tweede helft was het exact andersom. Swalmen wist vaker door te komen en Bieslo tegen de muur aan te drukken. Een aantal goede combinaties zorgde helaas niet voor het gewenste resultaat voor de gasten. Na een klein uur spelen, werd Ron Sillen (die volgend seizoen een stapje terug doet) gewisseld voor het ‘pareltje’ van Bieslo, Ynze Puts. Dit ‘pareltje’ bewees nog maar eens dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat bij Bieslo. Een combinatie via Siem Hillekens kwam voor de voeten van Ynze Puts. Menig voetballer zou het overzicht bewaren, maar Ynze heeft veel vertrouwen in eigen kunnen en vond het niet nodig om de bal af te schuiven. Daarentegen schoot ‘Funs’ de bal keihard tegen de touwen, waar de keeper geen antwoord op had, 1-1. Verder in de tweede helft werd een nieuwe wissel gebracht aan Bieslo-zijde waarbij even stil gestaan moet worden. Michel Evers, die al vele jaren in het 1e elftal van Bieslo speelt, mocht bij zijn afscheidswedstrijd een publiekswissel krijgen. Verderop in de wedstrijd gingen beide elftallen nog op zoek naar de overwinning, maar 5 minuten voor tijd werd deze drang steeds minder. Met de wetenschap dat een puntje genoeg zou zijn, bloedde de wedstrijd dood en konden beide teams het voetbalseizoen 2016-2017 goed afsluiten.

Langs deze weg wil ik graag iedereen die een Bieslo-hart heeft heel erg bedanken voor de support van het afgelopen voetbalseizoen. Zonder de ambiance en gezelligheid van deze mooie club, had het er misschien wel anders uitgezien. We hopen, namens de hele selectie, dan ook dat we jullie volgend seizoen weer mogen bewonderen langs de lijn.

Het hele seizoen door heb ik daarom ook de wedstrijdverslagen met plezier geschreven, iets wat ik volgend seizoen wederom zal gaan doen. Voor nu, een fijne zomervakantie en we zien elkaar op korte termijn weer!

Jullie aanvoerder, Noud Schoolmeesters.

Opstelling: Thomas Heldens, Michel Evers (70. Bas de Vlieger), Luc Meerts, Sjors Lenssen, Tim Hendriks, Noud Schoolmeesters, Juul Niessen, Ron Sillen (60. Ynze Puts), Jasper Ebus (46. Tico Janssen), Siem Hillekens, Arthur Han