Prima weekend Bieslo 1

19-04-2022 13:37

Bieslo 1 heeft een prima paasweekend beleefd. Zaterdag moesten de mannen van trainer Driessen aantreden tegen titelkandidaat Maarheeze. De uitwedstrijd was kansloos verloren gegaan dus men wist dat het een zware dobber zou worden.

Het strijdplan was duidelijk, compact verdedigen om zolang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Dit lukte prima. 85 minuten lang verdedigde Bieslo compact en werd Maarheeze goed tegenstand geboden. Voor rust wist Maarheeze een keer door de muur heen te breken wat meteen ook de 0-1 opleverde. De laatste 5 minuten gooide Bieslo alles naar voren en werd iedere bal in de 16 meter gepompt. In de 94e minuut leverde dit zelfs dé kans op 1-1 op, helaas kon Luc de bal net niet binnen tikken. Met opgeheven hoofd verliet Bieslo het veld en werd meteen na de wedstrijd al naar voren gekeken. Er stond namelijk een belangrijke week op het programma. Paasaandag uit tegen DESM en zondag 24 april thuis tegen Horn. In het kleedlokaal na de wedstrijd tegen Maarheeze waren de spelers het onderling met elkaar eens. We hebben ons terug geknokt in de competitie (waar we voor de winterstop door menig persoon al afgeschreven waren) en kunnen de komende week de concurrentie zenuwachtig maken. De eerste wedstrijd was dus gisteren, Paasmaandag uit tegen DESM. In Beesel had men gewonnen van de mannen uit Weert. Het vertrouwen in een goed resultaat was er dus bij de boys maar dan moet het wel nog gebeuren. Met een ijzeren discipline werd DESM het vuur aan de schenen gelegd. DESM had de bal maar Bieslo deelde in de 13e minuut de 1e tik uit. Rond de middenlijn werd de bal veroverd en Luc, alias plaetje bedacht zich geen moment en schoot de bal direct over de ver voor het doel staande keeper van DESM. Wederom een wereldgoal van onze spits tegen DESM en ook nu weer een belangrijke. Het spelbeeld veranderde niet, DESM had meer balbezit maar verder dan wat afstand schoten kwam men niet. In de 33e minuut was het dan ook wederom Bieslo dat toesloeg. Een perfect uitgevoerde counter werd door “Man of the Match” Hansie na een rush van 70 meter binnen geschoten. 0-2 was ook gelijk de ruststand. Na rust veranderde nog steeds niets aan het spelbeeld. DESM had meer balbezit maar meer dan één grote kans leverde het niet op. Deze kans werd bijna vanzelfsprekend door Basje uit de hoek geronseld. De druk werd meer en meer opgevoerd maar de greun witte hielden stand en boekten een super belangrijke 3 punter! De euforie was groot maar ook nu weer werd al direct na de wedstrijd vooruit gekeken naar komend weekend. Tijdens “Super Sunday” moet Horn het volgende slachtoffer worden tijdens de opmars van de Beeselnaren na de winterstop. Waar Bieslo voor de winterstop bleef steken op 1 schamel puntje heeft men na de winterstop al 10 punten behaald. Het vertrouwen in mogelijke handhaving groeit bij de boys en kijkende naar de ranglijst is er ook absoluut nog van alles mogelijk. Een ding is zeker.. Bieslo mag je nooit te snel afschrijven…

Komende zondag speelt Bieslo dus om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Horn. Een belangrijke pot en wij hopen dan ook op volle tribunes in “camp mauw’ de Solberg.

Opstelling vv Bieslo:  Bas S, Job S, Bas H, Hans R, Tim H, Bo H, Jim G (84e Twan H), Siem K, Thijs D, Jasper E (72e Joeri P), Luc M (80e Bas de V)