Petra Dassen Waarderingsprijs 2022 in Beesel uitgereikt

09-07-2023 13:33

De derde Petra Dassen Waarderingsprijs is 8 juli uitgereikt aan Cor Vulders. Cor is actief in het verenigingsleven in het Drakedorp. Hij werd vanuit de gemeenschap door enkele personen genomineerd voor deze prijs.

Totaal werden na een oproep zeven kandidaten voor de Petra Dassen Waarderingsprijs bij de organisatie voorgedragen. Cor werd door diverse personen voorgedragen en was ook voor de waarderingsprijs in 2021 genomineerd. Hierdoor en na een verdere zorgvuldige afweging door de jury werd besloten om de prijs aan hem toe te kennen. Met de uitreiking werd gewacht totdat er een activiteit van het Draaksteken plaatsvond om de uitreiking te combineren. Dit werd uiteindelijk daags na een fantastisch verlopen Kinderdraaksteken. Zaterdag 8 juli werd de prijs aan Cor Vulders uitgereikt door Petra Dassen en Hans van Kruchten (voorzitter Stichting Draaksteken). Dit in aanwezigheid van zijn familie en vertegenwoordigers van enkele verenigingen die in het geheim waren geïnformeerd. De prijs bestaat uit een oorkonde en een kunstwerk naar keuze dat kan worden uitgezocht bij een van de deelnemende kunstenaars uit het kerkdorp Beesel: Jos Beurskens, Petra Lommen, Sjaak Korsten, Stan Linssen, Helga van Leipsig, Leonne van Deuzen en Cindy Heldens (voor meer informatie over deze kunstenaars zie www.artbeesel.nl). Het kunstwerk wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Draaksteken.

Cor Vulders

De 62-jarige Cor Vulders is actief lid (geweest) bij de volgende verenigingen: bij voetbalclub Bieslo is hij momenteel voorzitter en breed geïnteresseerd binnen de club voor jong en oud bij zowel de mannen als de vrouwen. Hij is jarenlang voorzitter geweest van Carnavalsvereniging de Drake. Cor is ook politiek actief als lid van het CDA in de gemeente Beesel. In zijn drukke leven heeft hij daarnaast nog tijd voor het Draaksteken waar hij als plebs-speler actief is. In het dagelijks leven is Cor regiomanager van Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland. Gezien de diverse voordrachten dit keer vanuit diverse invalshoeken en de maatschappelijke breedte en variatie waarin Cor Vulders actief is, koos de jury voor hem.

Waarderingsprijs

Het initiatief van de Petra Dassen Waarderingsprijs komt van de Stichting Draaksteken die het zevenjaarlijkse Draaksteken organiseert, de volgende editie is in augustus dit jaar. De organisatie van dit openluchtspel heeft Petra Dassen zowel als mens en als burgemeester (mooder) leren kennen als een eerlijk en open mens, een verbinder met focus op resultaat en altijd gaan voor het belang van een gemeenschap.

De saamhorigheid in een dorp als Beesel is van groot belang voor het organiseren van en het draagvlak voor een evenement als het Draaksteken. Veel mensen uit het dorp leveren op een of andere manier een bijdrage aan dit mooie evenement. De legende van St Joris en de Draak die wordt uitgebeeld, staat symbool voor de overwinning van het goede op het kwade. Al deze ingrediënten zullen als toets- elementen worden gebruikt bij het kiezen van wie de prijs krijgt uitgereikt. Dit kan op allerlei terreinen zoals cultuur, sport, muziek, maatschappelijk of gewoon als mens. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt in het jaar volgend op het beoordelingsjaar.

 

Namens de gehele vereniging van harte gefeliciteerd!

 

Bron: www.draaksteken.nl