Bieslo 1 kan geen vuist maken

13-03-2017 10:55

Bieslo is er niet in geslaagd om haar zegereeks uit te breiden. In Posterholt was het fysieke OranjeBlauw’15 te sterk. Het scorebord liet duidelijke cijfers zien: 3-0.

In de eerste helft een onmachtig Bieslo, wat mede door het slecht bespeelbare veld kwam. Het opbouwende gedeelte liep meteen in de soep, doordat de bal telkens van de voet sprong of de bal vaarde in één keer een andere koers. OranjeBlauw’15 maakte hier dankbaar gebruik van en zette vanaf het middenveld hoge druk. Dit resulteerde ook in de 1-0. In de 8e minuut werd er balverlies geleden waardoor de behendige nummer 10 door kon gaan op Thomas Heldens. Zijn inzet werd beheerst in de korte hoek geschoven. Niet lang daarna in de 10e minuut kwam de 2-0 al op het scorebord. Na een actie vanaf de rechterkant kwam de bal achter de defensie te liggen. De doorgeschoven middenvelder pikte de bal op, omspeelde Thomas en schoot het leer tegen het net. Daarna was het spelbeeld van beide zijdes zeer rommelig. Beide teams konden geen echte kansen meer noteren.

In de tweede helft werd het roer omgegooid. Twee wissels en wat tactische omzettingen moest de oplossing bieden. In eerste instantie werkte dit vrij aardig. Er werd vanuit het Bieslo-kamp hoog druk gezet naar voren en er werd meer opportunistisch gevoetbald. De eerste 20 minuten van de tweede helft kon Bieslo de gastheren tegen de muur zetten, zonder echt gevaarlijk te worden. Twee mogelijkheden kwamen voorbij voor spits Siem Hillekens. In eerste instantie een vlotte aanval via Stan Pouls en Noud Schoolmeesters, waarbij Siem in de 65e minuut in staat werd gesteld om de bal achter de doelman te krijgen. Helaas werd zijn inzet geblokt. Vlak daarna mocht Bieslo aanleggen voor een hoekschop. Bij deze hoekschop kreeg de doelman zijn vingertoppen nog tegen de bal, waardoor Siem de bal net niet kon raken met het hoofd. Bij Bieslo vloeide langzamerhand de krachten weg, er werd immers intens veel energie erin gegooid om nog een puntje mee te slepen naar Beesel. OranjeBlauw’15 daarentegen kon achterover leunen en loeren op de counter. Het was dan ook aan de gastheren te danken dat Bieslo nog lang in de wedstrijd kon blijven. Een aantal countermogelijkheden werden niet benut, door uiteindelijk falende spelers van OranjeBlauw’15 maar zeer zeker ook door de defensie van Bieslo, die haar mannetje stond in de achterhoede. Helaas werd de laatste counter afgemaakt door OranjeBlauw’15 waardoor de eindstand op het scorebord kwam te staan. In de 89e minuut kwam de pijlsnelle rechtsbuiten in een sprint terecht bij Tim Hendriks. Tim a.k.a. ‘Henderfiks’, kon deze speler makkelijk bijhouden, totdat het vonnis zich voltrok. Tim kreeg overal kramp waar je maar kramp kon krijgen en moest de achtervolging staken. De rechtsbuiten liep door op Thomas en zijn harde inzet kon niet worden gekeerd, 3-0.

Bieslo kon geen potten breken, waardoor het ook verdiend verloren heeft. Wat wel positief opviel was de strijd die geleverd werd in met name de tweede helft. Ondanks een achterstand er alles aan willen doen om nog wat puntjes te sprokkelen. Iedereen is 100% gegaan en niemand heeft de ploeg in de steek gelaten. Dit is toch de basis van uiteindelijk winnende wedstrijden.

Bieslo gaat vol vertrouwen naar volgende week wanneer RIOS’31 op bezoek komt. RIOS’31 staat net boven Bieslo op de ranglijst. Wanneer Bieslo deze wedstrijd winnend kan afsluiten, kruipen de ‘GreunWitte’ weer wat verder naar boven. Aanvangstijd: 14.30uur te Beesel.

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Hans Reijnders, Luc Meerts (46. Stan Pouls), Sjors Lenssen, Bas de Vlieger (75. Twan Haenen), Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Juul Niessen (46. Jasper Ebus), Tico Janssen, Siem Hillekens.