Ook in Horn geen punten voor Bieslo

28-01-2018 23:23

Het eerste competitieduel na de winterstop stond weer op de planning. In Horn kwam Bieslo in actie. KSV Horn bezet een verdienstelijke derde plaats. Als promovendus mag je dan zeer content zijn.

Bieslo koos voor een ander spelbeeld om wat meer bravoure en lef in het spel te krijgen. In plaats van afwachtend te zijn en te loeren op een aantal mogelijkheden, werd vanaf minuut 1 druk gezet op de tegenstander.

In de eerste minuten van de wedstrijd, zag je dat Bieslo moest wennen aan het druk zetten. KSV Horn speelde een ander systeem dan wat in de oren gefluisterd was, waardoor het druk zetten op een andere manier moest dan vooraf besproken. KSV Horn kwam hierdoor ook snel op een 1-0 voorsprong. Balverlies op het middenveld, leidde dit doelpunt in. Via een voorzet kwam de sluwe spits bij de eerste paal voor onze verdediging, waarmee hij de bal achter onze keeper Daan Reijnders kreeg. In het restant van de eerste helft, had Bieslo wat meer grip op de wedstrijd. Het pressie spelen werd al natuurlijker, automatischer. Bieslo kreeg in deze fase ook een aantal kansjes. Eerst was het Noud Schoolmeesters die een kopbal net naast zag gaan en was het even later een schot wat voorlangs ging. Helaas bleef het doelpunt uit, waardoor men met een 1-0 achterstand de rust in ging.

In de tweede helft bleven de gasten pressie spelen, wat erg veel energie kost. Hierdoor werden de ruimtes soms zo groot, dat de afstanden niet meer af te leggen waren voor met name het middenveld. Maar ook in deze tweede helft kreeg Bieslo wat kleine mogelijkheden om tot een doelpunt te komen. Helaas bleef het doelpunt ook in de tweede helft uit. KSV Horn kon daarentegen nog twee maal scoren in de tweede helft. Beide uit een standaardsituatie, wat eigenlijk gewoonweg niet mag voorkomen. Ten eerst werd een hoekschop genomen die richting de tweede paal ging. Hier stond een speler van Horn vogelvrij te wachten. Hij nam de bal rustig aan en kon beheerst de bal tegen de touwen schieten. Afspraken die gemaakt worden, moeten hier nagekomen worden. Door deze 2-0 achterstand valt het duel in het slot en heb je nog maar weinig kans op een goed resultaat. Laat het een les zijn voor de volgende finales die nog gaan komen. Verder in de tweede helft werd nog een vrije trap ingeschoten. Daan Reijnders, die overigens een behoorlijke rentree in het 1e liet zien, had helaas geen antwoord op de harde uithaal.

Bieslo stond wederom met nul punten aan het einde van de rit. Geen reden tot paniek, omdat het nieuwe systeem liet zien dat Bieslo zeer behoorlijk en als echte Draken druk kan zetten op een ploeg die bovenaan meedraait. Doorgaan op deze rit, veel trainen hierop en dan haalt ook Bieslo weer die broodnodige punten.

Volgende week wederom een uitwedstrijd. Dit keer tegen RKESV (Ell). De heenwedstrijd werd met 1-4 verloren, dus we hebben nog een appeltje te schillen met deze gasten. Aanvang: 14.30uur.

Opstelling: Daan Reijnders, Tim Hendriks, Hans Reijnders, Twan Haenen, Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Jasper Ebus, Juul Niesen, Siem Hillekens, Tico Janssen