Onnodig verlies Bieslo bij Maasgouw

17-10-2017 21:07

Bieslo 1 is Zondag tegen een onnodige nederlaag aangelopen bij v.v. Maasgouw. Onder het genot van de stralende zon en voor de spelers behoorlijke warme temperatuur begon Bieslo de wedstrijd met een tweetal wijzigingen t.o.v. de gewonnen wedstrijd tegen SVC2000. Zowel Noud als Wouter waren vanwege vakanties c.q. prestatieverlof afwezig. Arthur en Thom waren hun vervangers. De ervaren Juul werd voor deze wedstrijd aanvoerder als vervanger van Noud. Bieslo begon aan de wedstrijd met een soort zelfde strijdplan als tegen SVC2000. Maasgouw is een tegenstander van een ander formaat, maar desondanks koos trainer Joosten ervoor om zijn ploeg te laten inzakken om vervolgens vanuit de omschakeling voor gevaar te stichten. Het spelbeeld was eenzijdig want Maasgouw probeerde het spel te maken en Bieslo wachtte geduldig af op hun kansjes. De eerste grote kansen waren dan ook voor Bieslo via Tico, Siem en Juul. Echter werden hun inzetten gepareerd door de keeper. Aan de andere kant kreeg Maasgouw vlak voor rust een grote mogelijkheid, maar deze inzet vloog via het been van Luc over het doel. Beide teams gingen met een 0-0 tussenstand de rust in.

Na rust kreeg Bieslo nog meer grip op de wedstrijd. Na 60 minuten spelen was daar dan ook de beloning. Via een mooie combinatie tussen Joeri en Siem was Tico het eindstation van deze aanval en maakte dit karweitje koelbloedig af, 0-1. Kort daarna kon Juul de wedstrijd in het slot gooien, maar zijn inzet verdween rakelings over het doel. Bieslo had de zaken goed op orde totdat in de 70e minuut een doelpunt van Maasgouw uit de lucht kwam vallen. Na een inworp stond de organisatie even niet goed en kon de spits wegdraaien. Zijn inzet werd nog gekeerd door Thomas, maar in de rebound werd het 1-1. De groen-witten waren koud bekomen van deze tegenslag of de volgende tegentreffer lag in het netje na zeer matig ingrijpen bij een klutssituatie, 2-1. In de laatste 10 minuten ging Bieslo alles of niets spelen waarbij ruimte weggegeven werd. De rechtsbuiten van Maasgouw ontfutselde de bal de bij Tim en kon in de counter doorlopen op Thomas en rondde af, 3-1. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De gifbeker moest vervolgens ook helemaal leeg en het moegestreden Bieslo kon ook niet meer voorkomen dat de invallende spits van Maasgouw door kon lopen. Thomas werd opnieuw verschalkt en hiermee werd de eindstand, geflatteerd, op 4-1 gezet.

Ondanks de ruime nederlaag blijft het onbegrijpelijk dat Bieslo deze wedstrijd uit handen heeft gegeven. Volgende week weer een nieuwe kans in de derby tegen Zjwame. Bieslo gaat dan opnieuw de mouwen opstropen en knokken om dan wel de 3 punten mee naar Beesel te nemen. Wij hopen dan ook weer op voldoende support!

Opstelling: Thomas Heldens; Bas de Vlieger, Luc Meerts, Hans Reijnders, Tim Hendriks; Tico Janssen, Thom Heijman, Ynze Puts, Juul Niesen; Arthur Hannink (55. Joeri Puts), Siem Hillekens.