Offday Bieslo 1 in Ommel

04-10-2022 09:14

Bieslo 1 is afgelopen zondag helaas tegen haar eerste nederlaag aangelopen. Men moest haar meerdere erkennen in Olympia Boys. Trainer Driessen moest zijn elftal op 3 plaatsen wijzigen ten opzichte van de wedstrijd van vorige week. Bas S, Tim H en Thijs D waren niet beschikbaar en werden vervangen door Thomas, Luc vd L en Yanick. Voor laatstgenoemde was het zijn debuut in het 1e en hij kan terugkijken op een prima wedstrijd. Naast de genoemde afwezigen kon Bieslo ook nog niet beschikken over de geblesseerde spelers Siem, Bas H en Bas de V. Tel daarbij ook nog eens de afwezigheid van onze “Flying Dutchman” Juul N en je komt zo aan 7 spelers die er niet bij waren. Was dit dan de reden…? ZEKER NIET want dan zouden wij de aanwezige spelers te kort doen. Bieslo trad namelijk evengoed met een prima team aan in Ommel. Hetgeen dat ontbrak was helaas vooral de scherpte. De eeuwen oude wet is dan ook dat als je niet scherp aan een wedstrijd begint is het verrekte lastig om dat gaande weg nog te herpakken. Helaas lukte het de greun witte dan ook de hele wedstrijd niet om in de duels te komen. Te veel spelers haalde niet hun gebruikelijke niveau. Hierdoor werd het spel angstig en angst is nooit een goede graadmeter. Vrije ballen werden veel te snel weer ingeleverd bij Olympia Boys waardoor het voor Bieslo meer op een marathon begon te lijken dan een voetbal wedstrijd. Toch creëerde de gastheren uit Ommel in de eerste helft nagenoeg geen grote kansen en bleven de Beeselnaren in de wedstrijd. Een ongelukkig moment bij een corner zorgde kort voor rust voor de 1-0 ruststand. Tijdens de rust was er voornamelijk teleurstelling en ergernis te bespeuren bij de staf maar zeker ook bij de spelers zelf. Helaas veranderde er in de 2e helft weinig aan het wedstrijdbeeld. Olympia Boys bleef de gretigere ploeg. Wat Bieslo ook probeerde, men kreeg maar geen vat op deze wedstrijd. Olympia Boys kreeg zelfs nog een aantal kansen om verder uit te lopen toen Bieslo alles op alles speelde. Goed keeperswerk van Thomas behoede Bieslo gelukkig voor een grotere nederlaag. Al met al een teleurstellend resultaat. Komende zondag kan men zich revancheren. Dan staat de thuiswedstrijd tegen SJVV op het programma.

Toch was er ook goed nieuws voor de selectie deze week. Een scan heeft uitgewezen dat de blessure van Bas H. niet zo ernstig is als waar men bang voor was. In plaats van de gevreesde 9 maanden afwezigheid is er de hoop dat Bas al in November weer op de velden te bewonderen is.