Nuttig bekeravontuur Bieslo

14-09-2020 15:23

Zoals elk jaar staan voor Bieslo 1 ,tijdens de voorbereiding op het nieuw voetbalseizoen, een aantal bekerwedstrijden op het programma. Dit keer waren het achtereenvolgens SVC2000 uit Roermond, RKMSV uit Meijel en RKAVC uit Asenray de tegenstanders.

Eerste wedstrijd werd gespeeld in Roermond tegen derdeklasser SVC2000. Een bekende tegenstander voor Bieslo, aangezien ze elkaar afgelopen jaren tegengekomen zijn in zowel de competitie als beker. Bieslo hield ongeveer 60 minuten goed stand tegen een technisch hoogstaand elftal. Een aantal speldenprikjes konden vanuit Bieslo-zijde gegeven worden, maar in de tweede helft nam SVC2000 het heft in handen. Na de 1-0 viel er duidelijk een last van de schouders bij de Roermondenaren, waardoor er een 5-0 eindstand op het scorebord kwam te staan. Enigszins geflatteerd, maar wel zuur om zoveel doelpunten in een klein half uur weg te geven.

De tweede wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen RKAVC. Deze vijfdeklasser kwam duidelijk te kort om het Bieslo ook echt moeilijk te maken. Na 5 minuten op de klok stond er al een 2-0 voorsprong op het bord, waardoor Bieslo vrij gemakkelijk kon voetballen. De eerste helft was daarom ook wel een van de betere die men in de voorbereiding heeft gezien. Positioneel stond het als een huis en ook de aanvalscombinaties mochten er zijn. Helaas ging de storm in de tweede helft wat liggen, waardoor de wedstrijd enigszins saai werd. Een uiteindelijke 4-1 overwinning voor Bieslo was dik verdiend.

De laatste bekerwedstrijd werd eveneens thuis gespeeld, dit keer tegen vierdeklasser RKMSV. Deze ploeg staat al jaren bekend als een goede vierdeklasser die zeer degelijk voetbalt. Zo ook deze wedstrijddag. Een goed georganiseerd RKMSV probeerde rustig de vrije man te zoeken, waar dit niet altijd lukte. Dit kwam mede doordat Bieslo in de eerste helft wederom positioneel erg sterk stond. Een vrije man zoeken was voor de tegenstander moeilijk. Deze wedstrijd kon gezien worden als een heus schaakspel, waarbij elke zet goed overwogen moest worden. De ruststand was terecht een gelijke, 1-1. In de tweede helft zag men dat RKMSV toch iets meer heeft te bieden dan Bieslo. Zeer verzorgd voetbal zorgde voor een aantal kansen in het eerste kwartier van de tweede helft. Zelfs een penalty kwam er aan te pas. Maar Daan Reijnders had zichtbaar goed geoefend na de Penantiecup en kon de penalty prachtig pareren. Uiteindelijk was het toch RKMSV dat na een afgeslagen voorzet via een afstandsschot (die nog van richting werd veranderd) de voorsprong kon vaststellen. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.

Bieslo heeft zich elke wedstrijd goed kunnen voorbereiden op het komende zware voetbalseizoen. Veel positieve dingen zijn gezien en ook de inbreng van verse jonge krachten heeft Bieslo zichtbaar goed gedaan. Volgende week de 1e competitiewedstrijd thuis tegen KSV Horn. We hopen net zoals elk ander seizoen weer op veel gezellig publiek! Aanvang: 14.30uur.

SVC2000 – Bieslo:     5-0

Bieslo – RKAVC:        4-1 (Jasper Ebus 2x, Noud Schoolmeesters 2x)

Bieslo – RKMVC:       1-2 (Noud Schoolmeesters)