Nipte nederlaag Bieslo 1

03-04-2017 17:11

Bieslo is er niet in geslaagd om op eigen veld te winnen van SVC2000 uit Roermond. Na een 0-1 ruststand, werd het uiteindelijk 1-2 in voordeel van de gasten.

Bieslo had de afgelopen twee weken wat zelfvertrouwen ingeleverd door respectievelijk van OranjeBlauw’15 (nummer 2) en St. Odillienberg (nummer 13) te verliezen. Het feit dat OranjeBlauw’15 dit weekeinde ook van St. Odillienberg verloor, verzacht de wonden enigszins. Desalniettemin helaas wederom geen driepunter voor de ‘GreunWitte’.

Bieslo speelde in haar vertrouwde systeem en dat was duidelijk te merken aan de goed positioneel staande spelers. Compact verdedigen werd goed uitgevoerd, waar SVC2000 toch wel moeite mee leek te hebben. Zo technisch vaardig als de gasten zijn, kwamen ze toch een aantal keren goed door, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 24e minuut werd de brilstand dan gewijzigd. Een penalty na een overtreding in het uiterste hoekje van het 16-meter gebied bracht SVC2000 op voorsprong. Bieslo probeerde via de snelle Gijs van Kruchten, die vandaag mocht beginnen in de basis, de verdediging van SVC2000 uiteen te trekken. Tot een aantal cross passes bleef het, echte kansen werden niet genoteerd in de eerste helft.

In de tweede helft ging het helaas na 10 seconden alweer mis. SVC2000 liet nog maar eens zien dat ze over veel voetbalkwaliteit beschikken, door vanaf de aftrapt binnen drie tot vier combinaties voor Thomas te verschijnen. De buitenspeler van SVC2000 maakte geen fout en kon de bal binnen schuiven. Alsof dat een wake-up call was voor de gastheren, wat overigens wel een late wake-up call is, gingen ze op zoek naar de aansluiting. Bieslo werd wat scherper won het merendeel van de directe duels om de bal. Hierdoor kon Bieslo verder bouwen om gevaarlijk voor het vijandelijke doel te verschijnen. Een aantal keren lukte dit vrij aardig. Een afstandschot van Noud Schoolmeesters (wat over het doel ging), een mooi schot van Siem Hillekens (wat net gepareerd werd door de keeper) en een aantal sprintduels achter de laatste linie gaven het startsein voor een offensief van Bieslo. SVC2000 had in die fase van de wedstrijd weinig te duchten, maar kreeg toch haar kansjes om de voorsprong uit te breiden. Het duurde tot de 84e minuut toen de aansluitingstreffer genoteerd werd. Een strafschop bood uitkomst, toen Ron Sillen gekatapulteerd werd door de SVC-goalie. Noud Schoolmeesters faalde niet vanaf 11 meter en bracht de spanning terug. Bieslo zette nog een keer aan en dit resulteerde in een aantal corners die gevaarlijk werden. Zo ook de laatste corner die genomen werd. Een strakke voorzet leek in de handen van de SVC-doelman te vallen, echter taste hij mis. Een verdediger bracht redding door miraculeus de bal vanaf 1 meter van de doellijn de bal over het doel te liften. De 2-2 hing in de lucht, maar de tijd was op. Als het duel nog een aantal minuten langer duurde, had Bieslo er nog een puntje uitgesleept. Helaas…

Genoeg vertrouwen om naar volgende week toe te werken. De mannen van Bieslo lieten, in tegenstelling tot vorige twee duels, weer strijdlust en passie zien. Dit zal volgende week in ’t Ven (tegen FCV-Venlo) ook erg nodig zijn. FCV-Venlo gaat fier aan kop in de VierdeKlasse D en lijkt de te kloppen ploeg. We hopen net als alle andere wedstrijden weer op veel support van onze ‘GreunWitte’ vrienden! Aanvangstijd: 14.30uur.

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Twan Haenen (60. Luc Meerts), Hans Reijnders, Sjors Lenssen, Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts (60. Juul Niessen), Ron Sillen, Gijs van Kruchten, Siem Hillekens.