Nieuwe vorm van Dames voetbal bij Bieslo

01-10-2018 20:20

Vrijdag 5 oktober zal er voor de 1e keer bij Bieslo een nieuwe spelvorm binnen het seniorendamesvoetbal worden gespeeld.Het zgn. 7 tegen 7 voetbal. Bieslo neemt dit seizoen voor de 1e keer deel aan een nieuwe competitievorm die de KNVB dit seizoen heeft gelanceerd.

De dames van Bieslo Vr2 spelen 1 maal per maand een toernooi met 3 andere damesteams. De aftrap was 14 september in Monfort bij SNA. Op vrijdagavond 5 oktober is Bieslo gastheer en/of vrouw voor de teams van SNA uit Montfort,
RKSVV uit Swartbroek en een combinatieteam van SVH/Roerdalen. Er wordt gespeeld op een half veld met 1 keeper en 6 veldspeelsters. De wedstrijden duren 20 minuten.Buitenspel is niet van toepassing en er mogen geen slidingen worden gemaakt. Voor de rest zijn de spelregels gelijk aan het normale veldvoetbal.

De KNVB verwacht veel van deze nieuwe spelvorm. Zeker voor spelers en speelsters die al iets ouder zijn en niet meer ieder weekend op het veld willen staan. 1 x per maand lekker met plezier ballen en lol hebben maar toch wel willen winnen. Mooi toch.

Iedereen is welkom op vrijdagavond 5 oktober:
Programma:
20:00 uur SNA – RKSVV
20:00 uur Bieslo – SVH/Roerdalen
20:35 uur RKSVV – Bieslo
20:35 uur SNA – SVH/Roerdalen
21:10 uur Bieslo – SNA
21:10 uur SVH/Roerdalen – RKSVV