Het ‘nieuwe’ Bieslo staat op

05-02-2018 13:42

Bieslo heeft de langverwachte driepunter dan eindelijk binnen geharkt. Na een spannend duel met veel kansen over en weer, was Bieslo de laatste die lachte en versloeg de plaatselijke vv uit Ell met 1-3.

Na de winterstop is Bieslo een andere koers gaan varen. Dit begon vorige week al in en tegen Horn, helaas toen nog zonder resultaat. Het afwachtende voetbal wordt ingeruild voor pressie, pressie en nog eens pressie. Hierdoor sluipt er meer gretigheid in de ploeg, meer passie en meer ‘drakenvuur’.

In de eerste helft was al meteen duidelijk wat Bieslo kwam doen in Ell, namelijk een driepunter meenemen. Ell leek verrast door het ‘nieuwe’ Bieslo en wist zich af en toe geen raad tijdens het opbouwen. Dit resulteerde vaak in balverlies, waardoor Bieslo meteen kon doorstoten. Het was daarom ook geen verrassing dat de gasten op voorsprong kwamen. Tico Janssen was zijn directe tegenstander weer eens te snel af. Hij produceerde een harde schuiver over de grond en, mede door een lichte touché, viel de bal tegen de touwen, 0-1. In die eerste helft had Bieslo nog de voorsprong kunnen verdubbelen, maar de gastheren hadden zelf ook wat kleine kansjes. Daan Reijnders bleek achteraf een sta in de weg, waardoor de pauze behaald werd met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Bieslo probeerde pressie te spelen, echter werd dit bemoeilijkt door een andere tactische benadering van Ell. Vroeg de lange bal hanteren, zorgde ervoor dat Bieslo vaak terug moest zakken. Halverwege de tweede helft, zag je ook dat de ‘GreunWitte’ vermoeid raakte. Hierdoor kregen de gastheren wat vaker de mogelijkheid tot voorzetten vanaf de zijkant. Het was echter Bieslo dat de voorsprong verdubbelde, door andermaal Tico Janssen. In een 1 tegen 1 duel verschalkte hij zijn tegenstander en produceerde een identieke schuiver als in de eerste helft. Deze keer zonder touché en onhoudbaar voor de keeper, 0-2. Bieslo zat op rozen en Ell vechte voor hun laatste kansen. Opportunistisch voetbal vanuit Ell-zijde leverde nog een aantal kansen op, waarvan één een doelpunt werd. Aan de zijkant kwam de robuuste spits vrij voor Daan Reijnders. De spits produceerde een puntertje, waardoor Daan verrast werd en geen antwoord had. Ell ging weer geloven, maar Bieslo hield knap stand. Af en toe billenknijpen hoort erbij met zo’n tussenstand, maar de verdediging stond vandaag goed zijn mannetje. Hierdoor kon Bieslo nog een keer aanzetten en vanuit een vrije trap van Juul Niesen, gooide Noud Schoolmeesters de wedstrijd in het slot. Bij de tweede paal produceerde hij een harde volley, die onhoudbaar bleek voor de doelman, 1-3. In het restant van de wedstrijd vocht Bieslo voor de overwinning en is daarom ook zeer verdienstelijk te noemen. Daan Reijnders had het laatste antwoord van de middag, door een sublieme redding in de laatste minuten van de wedstrijd. Een schot van afstand werd nog maar net over de lat getikt, chapeau!

Het ‘nieuwe’ Bieslo blijkt een taaie tegenstander om tegen de voetballen. Met veel vertrouwen reizen we over twee weken (na de carnavalsweek) af naar Roggel. Roggel staat voorlaatste met 6 punten, Bieslo heeft momenteel 10 punten. Een uitgelezen mogelijkheid om afstand te nemen van de onderste regionen. Aanvang: 14.30uur.

Opstelling: Daan Reijnders, Tim Hendriks, Twan Haenen, Hans Reijnders, Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Jasper Ebus, Juul Niesen (80. Luc Meerts), Arthur Hannink (65. Joeri Puts), Tico Janssen.