Monsterzege Bieslo 1

29-09-2019 22:01

Op een grauwe en grijze dag was er toch veel te beleven op het Sport- en Spelcentrum de Solberg. GKC/RKHVC kwam op bezoek en uiteindelijk werd het een wedstrijd met veel doelpunten, waaronder een hattrick van onze ‘Messias’, een doelpunt gemaakt door ThiesDries vanaf een meter of 30 en een scorende spits (maar dat was niet Luc!).

In de eerste helft begon Bieslo voortvarend aan de wedstrijd. GKC/RKHVC kon er weinig tegenover zetten. Al in de 4eminuut van de wedstrijd opende Noud Schoolmeesters de score. De welbekende ‘euverstap-corner’ werd weer eens uitgeprobeerd, heerlijk als dit ook lukt. Ron Sillen zorgde voor de overstap en Noud kon panklaar aanleggen voor een uithaal in de winkelhaak, 1-0. Waar Bieslo verwachtte door te kunnen stoten, waren de gasten die pardoes op een gelijke hoogte kwamen. Tot drie keer toe werd er half ingegrepen en uiteindelijk kon de bal bij de tweede paal binnengekopt worden, 1-1. Maar Bieslo was niet van slag. Vanaf de aftrap werd er alweer een aanval opgezet. Joeri Puts zocht Ron Sillen met een steekpass op maat. Ron nam aan, en wist de bal als een echte spits af te maken, 2-1. Vlak daarna viel ook nog de 3-1 voor de ‘GreunWitte’. Uit een counter werd Noud Schoolmeesters diep gestuurd door Ron Sillen. Ron zette daarna een sprintje en Noud kon hem in de loop bedienen. Ron scoorde ijskoud en de rust werd bereikt met een 3-1 voorsprong.

In de tweede helft kreeg Bieslo het even moeilijk. De vrije man zoeken vanuit de opbouw werd bemoeilijkt, omdat GKC/RKHVC meer druk naar voren ging zetten. Verder kon de lange bal niet goed weggewerkt worden, vanwege de strakke wind die over het veld hing. De eerste 20 minuten was het dus GKC/RKHVC die telkens gevaarlijk werd. Het duurde even, maar de 3-2 werd uiteindelijk wel gescoord. Wederom bij de tweede paal kon er vrijstaand ingeschoten worden. Net zoals in de eerste helft, had Bieslo meteen een antwoord. Uit een vrije trap van Juul Niesen, werd de bal op doel gekopt. De doelman had er alle moeite mee en de bal viel voor de voeten van Luc Meerts. Deze behield goed het overzicht en wie anders dan Ron Sillen kon dit buitenkansje benutte om weer eens een hattrick te scoren, 4-2! Daarna was de ban gebroken. De gasten hadden geen vertrouwen meer in een goed resultaat en de ruimtes werden steeds groter. Invallers Stan Bessems en Ruud van Deuzen wisten wel raad met deze geboden ruimte. Moeiteloos gingen ze mee in het combinatiespel wat Bieslo voor ogen heeft. In eerste instantie was Stan Bessems de gevierde man, die vanuit de kluts de bal in de voeten kreeg. Voor hem een koud kunstje, 5-2. Vlak daarna was het wederom Stan Bessems die betrokken was bij weer een doelpunt. Stan versnelde als een op hol geslagen intercity in de diepte, waarna hij de bal ontving van Noud Schoolmeesters. Stan kon de bal goed breed leggen op de inlopende Ruud van Deuzen en hij schoot onberispelijk binnen, 6-2. Maar het mooiste doelpunt van de middag werd als laatste gescoord. Thijs ‘ThiesDries’ Driessen liet maar weer eens zien waarom hij zo befaamd is om zijn FTT (Fenomenale Trap Techniek). Van een meter of 30 leek de bal verloren te gaan, maar Thijs had iets anders in gedachten. Hij zag de doelman ver voor zijn doel staan en met een kanonskogel van jewelste vloog de bal in de kruising (zonder dat de bal nog werd getoucheerd… echt niet!). Zo tilde Thijs eigenhandig de eindstand op 7-2.

Een grote zege voor Bieslo, waardoor de vieze nasmaak van vorige week goed is weggepoetst. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma op ‘Kitskesberg’ in Roermond. EMS ontvangt Bieslo, de aftrap is om 14.30uur.

Bieslo – GKC/RKHVC:7 – 2

Doelpuntenmakers: 1-0 (Noud Schoolmeesters), 2-1 (Ron Sillen), 3-1 (Ron Sillen), 4-2 (Ron Sillen), 5-2 (Stan Bessems), 6-2 (Ruud van Deuzen), 7-2 (Thijs Driessen/eigen doelpunt).