Moeizame winst voor Bieslo Vr1 in Venray

04-03-2024 16:00

SV Venray Vr1 – Bieslo Vr1 (0-2)

Na het 1-1 gelijkspel van afgelopen dinsdag reisden we zondagochtend vroeg af naar Venray voor een nieuwe kans op 3 punten. Waar we in de thuiswedstrijd tegen SV Venray nog ruim wonnen, was het meteen duidelijk dat het vandaag lastiger ging worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het spel belabberd en miste de focus. De eerste kans was dan ook voor Venray. Vanuit chaos in onze eigen zestien belandde de bal namelijk op de paal. Ook in de minuten daarna was het vooral Venray dat de aanval zocht. Bieslo deed allesbehalve wat afgelopen weken redelijk goed ging: gewoon voetballen. Of het te maken had met onze inzet, het slechte veld, of wellicht zelfs het missen van de pre-game hype muziek van Mila… op een of andere manier lukte het allemaal niet. Desondanks kregen zowel Lucie als Kim nog kansjes om de score te openen. Aan de andere kant waren het juist de knappe reddingen van Jikke die ervoor zorgden dat we overeind bleven en met een 0-0 de rust in gingen.

In de tweede helft moest het hoe dan ook anders. Bieslo ging gelukkig iets beter van start en was weer meer te vinden op de helft van de tegenstander. Het bleef zeker nog rommelig, maar er zat wel eindelijk iets meer rust in het spel. Voor beide ploegen leidde dit echter niet tot grote kansen. In de 60e minuut was het toch raak voor Bieslo. Via de rechterflank werd de bal opgepikt door Juliëtte, die van buiten de zestien de bal hoog in het doel schoot, 0-1. Niet veel later maakte Gini met een soortgelijke actie de 0-2. Met een harde poeier, deze keer vanuit de zijkant, wist ze de keepster van de tegenstander te verschalken. Ondanks de pogingen van SV Venray om de aansluitingstreffer te scoren, kwam het doel van Bieslo nauwelijks meer in gevaar. Het ging zeker niet van harte, maar met deze 0-2 overwinning sprokkelen we toch weer de nodige puntjes binnen.

Inmiddels staan we op een stevige vijfde plaats en krijgen we volgende week thuis om 12:00 tegen ST Sparta’18 de kans om naar de vierde plek te klimmen.

0-1        60e minuut       Juliëtte Ebus

0-2        68e minuut       Jill Watrin