Moeizame overwinning Bieslo 1

22-04-2024 09:55

Afgelopen zondag was het SUPER SUNDAY op sportpark de Solberg. Bieslo 2, vrouwen 1 en Bieslo 1 speelden allemaal thuis. Een mooie dag om 9 punten in Beesel te houden. Helaas stond de teller om 14.00 uur nog op 0 waardoor het 1e de reddende engel moest zijn. Door de vele regenval was het hoofdveld om 8.00 uur ’s ochtends nog onbespeelbaar. Om 11.00 uur was het al iets beter maar stonden een aantal plekken nog onder water. Spelers en staf zijn vervolgens met prikkers het veld op gegaan om ervoor te zorgen dat er om 14.30 uur gewoon afgetrapt kon worden. Uiteindelijk stond om 16.21 uur 2-1 op het scorebord en was alle moeite het dus waard geweest!

Bieslo begon slap aan de wedstrijd waardoor RKDSO makkelijk overeind bleef. Waar Bieslo de laatste weken leuk voetbal liet zien was het gisteren voornamelijk slordig. Makkelijke ballen werden ingeleverd bij de gasten uit Lomm en in het aanvalsspel werden voortdurend de verkeerde keuzes gemaakt. Laten we het zo zeggen, het was een 1e helft om snel te vergeten. In de rust werden de puntjes op de i gezet en vol goede moed werd er aan de 2e helft begonnen. Tot overmaat van ramp kwam RKDSO in de 46e minuut zelfs op voorsprong na een miscommunicatie bij Bieslo. De “greun witte” werden hierdoor wakker en begonnen wat beter te combineren. In de 61e minuut was het topscoorder Jasper die de 1-1 binnen kon werken. Een prima voorzet van Ryan werd vakkundig door Ferd uit de lucht geplukt waarna Jasper de voorzet kon binnenwerken. Bieslo ging op zoek naar de overwinning. In de 76e minuut was het een prima aanval over links. Een aanval waar veel op getraind word en gelukkig steeds vaker in de wedstrijd tot succes leidt. Dit keer was het Yanick die de voorzet van Bo in de rechterhoek plaatste. Op wat gevaarlijke corners na kwam Bieslo niet meer in de problemen en werd uiteindelijk een moeizame overwinning behaald. De komende weken is er even geen voetbal. De eerst volgende wedstrijd is op zondag 12-5-2024. Dan speelt Bieslo wederom een thuiswedstrijd, Tijdens de seizoensafsluiting komt dan Olympia Boys op bezoek. De laatste 4 thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen dus ook deze wedstrijd zal koste wat kost gewonnen willen worden.