Met een goed gevoel richting de finale weken!

02-05-2022 13:01

Na de desastreuse afstraffing vorige week thuis tegen Horn moest Bieslo 1 afgelopen zondag de rug rechten tegen nummer 2 Maasgouw. Voorafgaand werd in de bespreking nog even stil gestaan bij de totale Off Day tegen Horn. Er werd terecht door menig Bieslo supporter gemekkerd. Bieslo was namelijk op de goede weg na de winterstop en dan brengt men zo ’n wedstrijd op de mat. Reden genoeg om tegen Maasgouw weer een ander gezicht te laten zien. Diegenen die de wedstrijd gisteren gezien hebben konden constateren dat vorige week absoluut een incident was. Er werd zondag namelijk weer gestreden voor iedere meter. Tegen Maasgouw, nota bene niet voor niets de nummer 2 werd géén kans weggegeven. Helaas werd de pot weliswaar alsnog met 2-0 verloren maar kan er met een goed gevoel begonnen worden aan de finale weken. Vanaf het eerste fluitsignaal was te merken dat de boys een signaal wilden afgeven. Maasgouw werd fel maar fair aangepakt en de gastheren wisten zich hiermee weinig tot geen raad. Kansen waren er dan ook niet te melden. In de 20e minuut was het Jasper die diep gestuurd werd door Luc. Jasper was eerder bij de bal dan de doelman maar deze wist de bal en Jasper uiteindelijk onreglementair te stoppen. Wat volgde was enkel een vrije trap welke helaas niet het gewenste gevaar opleverde. In de 43e minuut was de gevaarlijke linksbuiten van Maasgouw voor het eerst deze wedstrijd Bas de Vleeg te snel af. Basje probeerde e.e.a. te corrigeren met een tackel. Een situatie waarbij 6 van de 10 scheidsrechters geen strafschop geven en 4 wel. Helaas voor de “greun witte” hadden wij dit keer een van die 4. De gegeven strafschop werd feilloos en onhoudbaar binnen geschoten. Conclusie onder de rust; we staan goed, geven niets weg, zitten nog in de wedstrijd maar staan helaas wel met 1-0 achter. In de 2e helft ging Bieslo verder met waarmee het in de 1e helft gebleven was. Knokken voor iedere meter! Ook in deze 2e helft wist Maasgouw zich geen echte kans uit te spelen. Het was zelfs Bieslo dat de beste kansen kreeg. Eerst was het de prima ingevallen Bessie die oog in oog met de doelman de bal helaas niet hard genoeg ingeschoten kreeg. Een kwartier voor tijd was het Jasper die bij een mooie kans meer aan het spelletje “latje trap” dacht dan aan scoren. Niet veel later werd een kopbal door een speler van Maasgouw van de lijn gehaald. Tja… en dan heb je de uitspraak van Cruijff weer, als je het doelpunt zelf niet maakt dan valt hij aan de andere kant een keer binnen. Een counter van Maasgouw moest door Basch gestopt worden met een overtreding. De vrije trap werd vervolgens in de rebound via de edele delen van de rechtsbuiten binnen gewerkt. Helaas zit in zo ’n wedstrijd dan ook alles tegen en staat Bieslo ondanks 0 weggegeven kansen toch weer met lege handen. Na afloop overheerste  het goede gevoel en baalde men toch ook weer over het feit dat men dit niet een week eerder ook op de mat kon leggen. Met nog 5 wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op Roerdalen 2 punten en daarboven staat Roggel met 7 punten meer. Voor nu moeten de Beeselnaren zich dus vooral richten op de nacompetitie plaats waarop Roerdalen nu staat. Er is nog van alles mogelijk en de boys zullen dan ook blijven strijden! Komende zondag speelt Bieslo om 14.30 uur de Derby in en tegen Swalmen.