Maud Killaars het (kerst)engeltje van de Bieslo Dames

19-12-2016 19:58

Tijdens de laatste wedstrijd van 2016, kwamen de dames van Armada vr1 op bezoek op De Solberg. Na een rommelige start van Bieslo, waren de eerste kansen voor Armada. Dit kon, door onder andere goed keeperswerk van doelvrouw Lienke, niet worden omgezet in doelpunten. Langzaam kregen de Bieslo dames meer grip op de wedstrijd en werd de tegenstander goed onder druk gezet. Dit resulteerde in een doelpunt, toen Pauline Dreessen goed kon anticiperen op een te korte terug speelbal op de doelvrouw van Armada. Zo kon ze de bal oppikken en rustig in een hoekje plaatsen, 1-0.

Het spel leek zich in het voordeel van Bieslo te ontwikkelen maar door een foute inworp aan de kant van de groen-witte kon de tegenstander de bal hoog boven de keepster schieten, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Ook de tweede helft startte wat rommelig en zo kwamen de Bieslo dames op achterstand na dat er weer een hard en hoog schot boven Lienke in de touwen verdween. Doordat Esmee na het middenveld was terug gezakt, moest de snelheid voorin komen van Eline Simons. Na een goede actie op de zijkant van Eline kon ze de bal hard voorzetten. Via het been van een van de verdedigers van Armada werd de bal naast de keepster geschoven en werd het weer gelijk. Tijdens de slotminuten steeg de spanning in de wedstrijd en kwamen er veel kansen aan beide kanten. Beide tegenstanders hadden een engeltje nodig om de overwinning binnen te slepen, en wat bleek dit engeltje voetbalt bij Bieslo. Met een verwoestend schot maakte Maud Killaars het de keepster onmogelijk om de bal uit de kruising te plukken. Direct na de aftrap kon arbieter Eugene Geerlings de wedstrijd affluiten. De euforie was groot, met deze 3 punten komt Bieslo vr 1 wat dichter bij de 5de plek.

De volgende competitie wedstrijd wordt ook thuis gespeeld dit keer tegen de dames van RKHVC vr1. Namens de dames en leiders van Bieslo vr1 wensen we iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Wedstrijdsponsor: Stucadoorsbedrijf Mark Mook uit Reuver