‘Makke lammetjes’ – FCV Venlo: 0 – 4

17-10-2016 11:56

Makke lammetjes? Juist. Dat is waar Bieslo 1 zondag mee te vergelijken was. Een draak van een wedstrijd vanuit Bieslo-zijde leverde een flink pak slaag op.

De eerste minuten waren gespeeld, en het was duidelijk waar FCV-Venlo voor kwam. In het begin met veelal lange diagonale ballen probeerde ’t Ven de defensie van Bieslo uiteen te halen, maar nog zonder succes. Het was gezien het spelbeeld terecht dat FCV dan ook op voorsprong kwam. De 0-1 was in de maak, toen de rechtsbuiten van de gasten de bal aan mocht nemen. De druk op de bal was te laag, waardoor hij lange tijd kreeg om wat te bedenken. Een diepgaande middenvelder gaf uiteindelijk het antwoord. Hij nam de bal goed aan en verschalkte Thomas in de korte hoek. Na de 0-1 kon Bieslo een aantal speldenprikjes uitdelen, door in de omschakeling de bal snel bij Tico of Wouter te krijgen. Helaas werden deze speldenprikjes nauwelijks gevoelt en FCV kon makkelijk overeind blijven. Ruststand: 0-1.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. FCV-Venlo mocht van Bieslo lekker voetballen. Alsof de spelers nog aan de thee zaten, viel de 0-2. In de 48e minuut lag de bal er weer in. Een bal die teruggelegd werd op randje 16 meter werd in één keer op doel geschoten. Thomas Heldens zat er nog met de vingertoppen aan, maar zag de bal toch tegen het net vallen.

Na dit doelpunt kwam er wat vuur in de wedstrijd. Over en weer werden een aantal stevige tackles ingezet, waar de arbiter zijn handen aan vol had. Nadat het vuur gedoofd was, liet Bieslo zich weer de kaas van het brood eten. FCV-Venlo combineerde erop los, ook voornamelijk omdat er op 10 meter gedekt werd op elke positie! Iedere FCV-speler kon de bal aannemen, mocht een cola bestellen bij de kantine en kon nog eens een handstand doen, voordat er een Bieslo-speler in de buurt was. Mede door dit alibi gedrag, kon FCV-Venlo nog uitlopen naar 0-4.

Een wedstrijd om snel te vergeten, maar op dit moment een genante uitslag. Gelukkig is Bieslo volgende week vrij (inhaalprogramma). Taak voor de spelers om eens goed in de spiegel te kijken, zodat deze uitslagen (en vooral de manier hoe deze tot stand kwam) nooit meer voorkomen!

Opstelling:

Thomas Heldens, Michel Evers, Noud Schoolmeesters, Juul Niessen, Roy van Rijswijck (42. Thom Heijman), Thijs Driessen, Luc Meerts, Stan Pouls (78. Hans Reijnders), Wouter Crins, Joeri Puts (57. Ron Sillen), Tico Janssen.