Leunen O-23 – Bieslo O-23, uitslag: 2-3

13-12-2018 20:26

Dinsdag 11 december werd er op een achteraf veldje in Leunen een wedstrijd gespeeld gericht op de toekomst voor beide clubs. Het betrof de wedstrijd Leunen O-23 – Bieslo O-23, beide teams bestonden dus enkel uit jeugdige spelers onder de 23 jaar. Waar Leunen een team had bestaande uit allemaal selectie spelers had Bieslo een mix van 8 selectie spelers en 7 JO-19 spelers. Deze eerste wedstrijd in deze samenstelling stond dan ook vooral in het teken van het aan elkaar wennen. Toch begonnen de groen witte jonge honden alsof ze al jaren met elkaar samen voetbalden. Met leuke, vlotte combinatie ’s werden de nodige kleine kansjes gecreëerd. Na ca. 15 minuten kwam Leunen echter iets beter in de wedstrijd en brak er een fase aan waarin Bieslo het lastiger had. Men werd wat meer teruggedrongen en Leunen kreeg een aantal mogelijkheden welke door de goed keepende Raf echter prima gepareerd werden. In de 25e minuut kreeg Stan Pouls na een prima counter de bal voor zijn dodelijke linker been te liggen. Dit resulteerde in een droge knal in de linker hoek waarbij de keeper van Leunen kansloos was. Na dit doelpunt ging de wedstrijd op en neer waarbij beide teams een aantal mogelijkheden kregen. Uiteindelijk stond bij rust nog steeds de 1-1 op het scorebord. In de rust werd er aan Bieslo zijde 4x gewisseld en werd er aangegeven om op dezelfde voet door te gaan. Ook in het 2e bedrijf begon Bieslo goed aan de wedstrijd. Na een splijtende steekpas van Joeri kwam Stan Pouls oog in oog met de Leunense doelman te staan. Stan liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en omspeelde de doelman prima om vervolgens de bal in het lege doel te plaatsen. Niet veel later volgde weer een prima aanval van de groen witte. Ook dit keer stond aanvoerder Pouls op de juiste plaats om de bal binnen te tikken. Bieslo stond na 70 minuten door prima spel terecht op een 1-3 voorsprong. Aan het eind van de wedstrijd begon Leunen toch weer wat te drukken. 10 minuten voor tijd kregen de Leunenaren een strafschop die door de aanvoerder werd binnen geschoten. In de rest van de wedstrijd bleef Bieslo prima overeind wat resulteerde in een mooie 2-3 overwinning. Al met al een leuke eerste oefenwedstrijd met een groep waar het plezier en zeker ook de kwaliteit van afstraalde. Dit initiatief gaat dan ook zeker een vervolg krijgen na de winterstop.