Lesje in effectiviteit voor Bieslo 1

31-10-2016 10:04

Bieslo heeft wederom een dikke nederlaag geleden. Dit keer was het SVC2000 uit Roermond dat met maar liefst 6-2 te sterk was.

In de eerste minuten van de wedstrijd begon Bieslo weliswaar zeer sterk. Twee kansen kreeg Bieslo door fraai voetbal. Bij één van die twee kansen kwam Ron Sillen door. Hij raakte de lat en de rebound werd net over gekopt door Jasper Ebus. Daarna was het de beurt aan een zeer effectief SVC2000. Het leek alsof de voetbalgoden geen genade kende voor het huidige Bieslo. De eerste de beste kans voor de gastheren was meteen raak. Daarna in een tijdsbestek van 20 minuten (!) werd er nog maar liefst 4x gescoord door de Roermondenaren. De stand groeide dus al snel uit naar 5-0. Bieslo had werkelijk niets in te brengen tegen de vlotte combinaties en het snelle roulatiespel van SVC2000 en zijn middenvelders. Vlak voor rust kon Bieslo dan toch nog iets terug doen. Ron Sillen profiteerde van een foute breedtepass in de achterhoede en wist hier wel raad mee. Hij ging 1 op 1 naar de keeper en verschalkte hem met een schuiver in de lange hoek. Ruststand: 5-1.

In de rust werd het roer omgegooid. Trainer Huub Joosten bracht meteen zijn drie wissels in vanwege tactische omzettingen. Niks ten nadele van de spelers die eruit gehaald werden, want ze hadden alle elf eruit gehaald kunnen worden. Bieslo stapte af van zijn geliefde systeem 4-3-3 en ging verder in een 5-3-2 formatie. De schade beperken, want punten halen was voor de nuchtere voetbalfan een utopie geworden.

In de tweede helft een totaal ander spelbeeld. Bieslo speelde met de nieuwe formatie zeer compact, waar SVC2000 veel moeite mee had. Het a la van Gaal systeem werpte zelfs haar vruchten af. SVC2000 kon geen kansen meer noteerde, maar kreeg wel veel balbezit in de tweede helft. Het was Bieslo daarentegen dat misschien wel de meeste kansen kreeg in de tweede fase van de wedstrijd. Met crosspasses van acheruit of soms met combinatiespel, kon Bieslo een aantal speldenprikken uitdelen. Uiteindelijk resulteerde dit in een (misschien wel verdiende) 5-2. Na een korte corner, bracht Thijs Driessen de bal met een indraaier voor. De keeper van SVC2000 kwam z’n doel uit, maar hield geen rekening met de mee opgekomen Noud Schoolmeesters. Voordat de keeper de bal kon klemmen, kopte Noud de bal tegen de touwen. In de allerlaatste minuut kreeg SVC2000 dan toch nog één kans. En zoals ze dit in de eerste helft ook deden, scoorde ze wederom met één goede mogelijkheid. Een voorzet van de zijkant werd fraai binnengekopt. De eindstand bleef hangen op 6-2.

Bieslo mag terugkijken op een goede tweede helft, hopelijk nemen ze dit mee naar de volgende wedstrijd. Onze oude trainer Har Bessems komt dan met zijn ploeg OranjeBlauw’15 op bezoek in Beesel. Aanvangstijd: 14.30uur.

Opstelling: Thomas Heldens, Michel Evers, Noud Schoolmeesters, Luc Meerts (46. Hans Reijnders), Thom Heijman, Thijs Driessen, Juul Niessen, Stan Pouls (46. Roy van Rijswijck), Tico Janssen, Ron Sillen, Jasper Ebus (46. Stan Bessems).