Langverwachte, maar verdiende, overwinning Bieslo 1

12-12-2016 12:31

Het heeft lang op zich moeten wachten, maar Bieslo 1 heeft eindelijk weer eens een driepunter mogen noteren sinds 2 oktober jongstleden (overwinning op St. Odiliënberg). Langverwacht dus, maar zeer zeker ook verdiend.

Vandaag moesten onze zuiderburen (Swalmen) het ontgelden. In de eerste helft stond er een gedreven Bieslo 1 op het veld. Met een nieuw systeem wisten de gasten zeer aantrekkelijk voetbal op de mat te leggen. Swalmen 1 had totaal geen antwoord op een swingend Bieslo. De eerste kansen werden daarom ook al snel genoteerd voor de ‘Greun-Witte’. Met een aantal afstandschoten en wat 1 op 1 situaties voor het doel van Swalmen, wist Bieslo de druk hoog te houden. Uiteindelijk resulteerde dit ook in een verdiende 0-1 voorsprong. In de 13e minuut bracht Tico Janssen de bal voor (vanuit een hoekschop). De bal zeilde over alles en iedereen heen richting de tweede paal, maar daar was ineens de Messias van Bieslo (zoals het in het clubblad vermeld stond). Als een duveltje uit een doosje, prikte Ron Sillen de bal tegen de touwen. Na deze 0-1 liet de 0-2 niet lang op zich wachten. Na een afgeslagen bal in de 32e minuut pikte Noud Schoolmeesters de bal buiten de zestien op. De bal werd bedacht op doel geschoten en dit bleek een goede beslissing, 0-2. Bieslo was heer en meester in die eerste helft en kon nog een aantal mogelijkheden bijtekenen. Maar ook met name de organisatie die de hele eerste helft perfect was, resulteerde anderzijds in geen kansen voor de thuisploeg. Een compliment aan met name de achterhoede is hier zeer zeker op z’n plaats. Ruststand 0-2.

In de tweede helft moest Swalmen wat meer druk vooruit zetten. Het spelbeeld werd iets anders, maar niet heel veel. Door het vroege druk zetten, werd het wat moeilijker voor Bieslo om op te bouwen. Hierdoor kwamen er meer lange ballen, waardoor het spelbeeld op en neer golfde. Uiteindelijk waren de gastheren als eerste aan de beurt. Na een vrije trap werd er hevig gediscussieerd met dienstdoende arbiter, die zelf ook in discussie was met de spelers. Swalmen ging er slim mee om en nam een vlugge vrije trap, waardoor in de 62e minuut de aanvoerder van Swalmen de bal via de paal binnen kon schieten. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Het was alweer de 65e minuut waar Bieslo de stand naar 1-3 tilde. Siem Hillekens kwam goed door aan de linkerzijde. Hij behield het overzicht en gaf een mooie voorzet op Ron Sillen. Deze gaf een behendig tikje mee aan de bal, waardoor deze in de lange hoek verdween.

Na die 1-3 bleef Swalmen druk naar voren zetten. De centrale verdediger werd naar voren geschoven en men ging achterin 1 op 1 voetballen. Op dit moment werd zeer vaak de lange bal gezocht door Swalmen, echter zonder resultaat. Toch kwamen de gastheren weer terug in de wedstrijd. Een afgeslagen bal werd in de 82e minuut opgepikt door wederom de aanvoerder van Swalmen. Deze had een droge knal in huis, waar onze keeper Thomas Heldens helaas geen antwoord op had. Het mooiste moment werd natuurlijk bewaard voor het laatste. Bieslo zette nog een keer aan en kon zich onder de druk van Swalmen uitvoetballen. Waar men vaak middenvelders en aanvallers in kansrijke positie krijgt, was het dit keer Michel Evers die een lange rush vanuit achteren inzette in de 85e minuut. Dit bleef niet onopgemerkt en de bal werd bij Michel Evers in de voeten geschoven. In de 16 meter nam Michel de bal veilloos aan en schoof de bal beheerst in de lange hoek. Michel zal nu in de boeken gaan als een Jordi Alba-achtige speler. Als cadeautje mocht hij ook nog even aantreden bij Olaf Simons van TV-Ellef. Uitblinker van vandaag was toch wel Ynze Puts, die voor het eerst in de basis stond en een vlekkeloze wedstrijd speelde op het middenveld. Gedegen, kalm en soms ook zeer fel in de duels. Bieslo heeft er een pareltje bij. Eindstand 2-4.

Opstelling: Thomas Heldens, Sjors Lenssen, Michel Evers, Luc Meerts, Hans Reijnders, Tim Hendriks, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts (86. Jasper Ebus), Ron Sillen, Tico Janssen, Siem Hillekens.