Koningslust 1 – Bieslo 1 1-1

13-12-2022 12:37

Zondag 11-12-2022 heeft Bieslo gelijk gespeeld op bezoek in Koningslust. In de eerste helft was Bieslo duidelijk de betere ploeg maar de echte grote kansen bleven uit. Het gevaarlijkste waren de Beeselnaren uit de vele corners maar de bal wilde maar niet in het doel belanden. In de 24e minuut kon Basje de Vleeg een afgeslagen bal in de 16 meter opvangen om vervolgens als een echte nummer 10 de tegenstander uit te kappen. Deze actie kon alleen maar gestopt worden met een overtreding waarna de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Dus was het tijd voor rechtsback Fix om zijn kunstje maar weer eens te vertonen. Zonder blikken of blozen deponeerde Fixie de bal in de bovenhoek. Een terechte voorsprong voor Bieslo in een ijskoud Kingslus. In de 45e minuut was er een eerste onoplettendheid van Bieslo welke direct werd afgestraft door de spits van Gona. Hiermee was de ruststand dus 1-1 en dit voelde voor de greun witte als een tegenslag. Ook in de 2e helft was Bieslo de betere ploeg al was de eerste goeie kans voor de geel zwarten. Keeper Bas deed zijn bijnaam “Richard alias de Beer van de Meer” echter eer aan en hield de bal vakkundig uit het doel. Kort hierna was het Jim die in de rebound dicht bij de 1-2 was. Helaas kon de doelman zijn inzet keren en vloog de 2e rebound van Plaetje naast het doel. In de laatste 25 minuten was het tijd voor Robin om zijn kunsten voorin te vertonen. Hij had niet lang nodig voor zijn eerste kans. Een afgeslagen schot van Capitano Ties kwam voor de voeten van Robinho. Helaas echter voor zijn houten been en het lukte hem dan ook niet om de bal over de lijn te krijgen. Met Stan voor Joris bracht Bieslo nog meer aanvallende intenties binnen de lijnen. Ook Stan had vrij snel een prima actie in huis maar zijn voorzet werd ter nauwer nood door een verdediger over het eigen doel gedeponeerd. Uit deze corner kreeg Ties de kans om van ca. 17 meter op doel te schieten. Helaas viel zijn schot op de lat. Koningslust kwam er ook nog wel een aantal keren uit maar echt gevaarlijk werd men niet meer. De 1-1 ruststand was helaas ook de eindstand. Na de wedstrijd waren er dan ook mixt feelings. Hebben we 1 punt gewonnen of 2 verloren… in elk geval geen nederlaag was de voornaamste conclusie. Goed om te vermelden is dat Job “the magician” Stroucken na lang blessure leed weer zijn eerste minuten heeft kunnen maken. Bieslo heeft de eerste seizoenshelft hiermee afgesloten met 14 punten uit 11 wedstrijden. De spelers waren het erover eens dat dit 9 punten te weinig zijn omdat we 3 wedstrijden nooit hadden mogen verliezen. Maar ja.. de woorden wat als.. tellen niet in het voetbal. Het doel blijft om bij de eerste 4 te eindigen en daar hebben we nog een hele 2e seizoenshelft voor. Nu gaan we eerst genieten van de winterstop, ff een aantal weken geen voetbal. Dinsdag 10 januari start de voorbereiding op de 2e seizoenshelft. Spelers en staf willen alle supporters bedanken voor de steun en hopelijk zien wij jullie na de winter weer langs de lijn op de Solberg.

Opstelling vv Bieslo: Bas S, Tim H, Bas H, Hans R, Bo H (75e Job S), Joris D (68e Stan B), Thijs D, Luc M, Bas de V, Jim G (61e Robin J), Siem K.

Doelpunten:    24e min          0-1 Tim H (pingel)   45e min          1-1 …..