Knotsgek duel zorgt voor 3-punter Bieslo

08-05-2017 08:16

Vandaag was de dag dat Bieslo zich veilig moest gaan stellen. Want wie van de Beeselse gemeenschap heeft zo’n stalen zenuwen om het op die laatste wedstrijddag te laten aankomen tegen de zuiderburen. De ‘draken’ wisten in een doelpuntrijk duel de drie punten naar Beesel te slepen en zo ‘officieus’ handhaving te bewerkstelligen.

Het duel begon in een moordend tempo, wat eigenlijk de hele eerste helft aanhield. Waar Bieslo veel aanvallende impulsen bracht, loerde Kwiek Venlo op countermogelijkheden. Iets wat Kwiek noodgedwongen moest toepassen, omdat er niet veel gastheren hun verdedigende taken hadden begrepen. Dit resulteerde in een hoog tempo met veel balbezit voor Bieslo. De uitslag die na 90 minuten op het scorebord stond, was niet in verhouding met het aantal kansen, zeker niet van Bieslo zijde. Bieslo kwam verdiend op voorsprong, via Siem Hillekens. Vlak daarna vielen de gasten wat terug, iets wat je tegen een technisch vaardig Kwiek Venlo niet moet doen. Daardoor kwam Kwiek terug in de wedstrijd en waar het zelfs ook op voorsprong kwam. Binnen 15 minuten stond Kwiek Venlo met 2-1 voor. Gelukkig toonde Bieslo veerkracht en buigde deze achterstand wederom weer snel om in een 3-2 voorsprong. Tussendoor dacht onze aanvoerder Noud Schoolmeesters het nog spannend te houden, door een strafschop te missen. Kwiek Venlo kwam voor rust nog terug tot 3-3, waardoor het ongekend spannend bleef.

Die spanning was na 5 minuten in de tweede helft definitief over. Eerst was het wederom Siem Hillekens die Bieslo op voorsprong zette. Daarna werd er nog een keer gescoord door Arthur Hannink, 3-5. Bieslo ging vrolijk verder, zonder al te veel kansen weg te geven. Een aantal mogelijkheden moesten er van te pas komen, maar de uitslag liep uit tot 3-7 dankzij Siem en Ynze Puts. Een historisch duel, gezien de vele doelpunten.

Een grote ‘shout out’ gaat deze middag naar Siem Hillekens, die vandaag 4 maal wist te scoren en hiermee maar weer eens laat zien dat hij een neusje voor de goal heeft.

Bieslo staat nu op de 6e plaats, 2 punten achter op RIOS’31. Bij winst volgende week tegen Swalmen, kan zelfs de 5e plaats nog bereikt worden. Hiervoor moet RIOS’31 wel punten verspelen tegen Belfeldia. Degene die op de 11e plaats eindigt, is genoodzaakt degradatiewedstrijden te gaan spelen voor handhaving. Zie hier de stand: