Ingecalculeerde nederlaag voor Bieslo 1

07-05-2018 07:48

Deze zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen de koploper van de VierdeKlasse D op het programma. Helden heeft een goede staat van dienst en geld als een degelijke collectief, zonder echt veel kwalitatieve individuen te hebben.

Bieslo begon de eerste helft zoals het vaker gedaan heeft tegen de hogergeklasseerde ploegen. Inzakken en proberen op countermogelijkheden te komen en verder achterin zo min mogelijk weg te geven. Dit lukte in principe de eerste helft vrij aardig. Het was Helden dat pas rond de 35e minuut op voorsprong kon komen. De spits van Helden (tevens aanvoerder) kon klaarleggen op randje 16 meter. Zijn droge knal in de korte hoek was niet te houden voor Thomas Heldens, 1-0. Bieslo kon twee keer gevaarlijk doorkomen via een counter, maar echte precisie miste om dit ook tot een doelpunt te promoveren. Helden kon op slag van rust nog uitlopen naar 2-0 via een terechte strafschop. Balverlies werd geleid, waardoor Helden in de omschakeling vrij baan kreeg van Bieslo. Het was Tim Hendriks die helaas de noodrem moest gebruiken om een doelpunt te voorkomen. Tevergeefs, want de strafschop ging er feilloos in.

De tweede helft bleef Bieslo in de goede organisatie voetballen. Het lag vandaag ook niet aan de kwalitatief goede organisatie, waardoor Bieslo verliest. Het bleef in de tweede helft goed gaan. Natuurlijk wil je proberen nog wat te forceren, om enigszins aanspraak te kunnen maken op een puntje. Het systeem werd omgegooid, om iets meer druk te krijgen op de achterhoede van Helden. Helaas moet je daardoor ook meer ruimtes weggeven achterin, iets waar de gastheren dankbaar gebruik van maakte. Het was Helden dat lang wachtte met de trekker over te halen. Maar vlak voor blessuretijd kon de spits zijn hattrick maken. Na geklungel achterin, kwam de bal pardoes voor zijn voeten. Geen fout werd gemaakt en hij scoorde beheerst de 3-0. Een aantal minuten later was de ban helemaal gebroken, toen de 4-0 een feit was. Bieslo was moegestreden en had zijn zinnen al gezet op aankomende donderdag.

Aankomende donderdag moet het gaan gebeuren. Er zijn in totaal nog vier wedstrijden te spelen, alle vier tegen ploegen die in hetzelfde schuitje zitten als Bieslo. Te beginnen donderdag tegen RKAVC in Beesel. Op een mooie Hemelvaartsdag wordt afgetrapt om 14.30uur. We hopen op veel support de laatste wedstrijden, zodat we ook volgend seizoen kunnen gaan strijden in de VierdeKlasse!

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Twan Haenen, Hans Reijnders, Bas de Vlieger (Siem Hillekens), Thom Heijman (Jop van de Boel), Thijs Driessen, Juul Niesen, Jasper Ebus, Stan Pouls (Nick Wijnands), Tico Janssen.