In slotfase trekt Bieslo Vr1 winst naar zich toe

06-05-2019 09:17

Op Bevrijdingsdag stond er voor de Bieslo dames een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst  van de competitie op het programma. Uiteindelijk wist Bieslo een 1-3 achterstand om te zetten naar een 4-3 overwinning.

Vanaf de eerste minuut kregen de Bieslo dames niet echt grip op de wedstrijd. Het was IVS die bepaalde op welke manier er gevoetbald werd en Bieslo ging hierin mee. IVS gaf vooral lange ballen naar voren en Bieslo wist niet hoe ze hier op in moesten spelen. In de 20e minuut kwam IVS dan ook op voorsprong, 0-1. Toch liet Bieslo het hier niet bij. Eline kon aan de rechterzijde ingespeeld worden en zij wist met de bal een sprint naar voren te trekken. Het lukte Eline om de bal goed voor te zetten, maar een speelster van de tegenpartij tikte deze bal nog snel aan. De bal kwam bij de keeper en tot grote verbazing pakte zij de bal niet vast, waardoor Esmee de bal kon onderscheppen. Laatstgenoemde kon de bal toen rustig binnen tikken, 1-1. Al met al bleef het spel slordig aan de zijde van Bieslo. IVS bleef de ballen naar voren werken en uiteindelijk wist het team hun beste speler te bereiken. In de 42e minuut wist deze speler het net weer te raken, 1-2. Met deze stand gingen de dames de rust in. In de rust werd de 4-3-3 formatie omgezet naar een 4-4-2 formatie, om zo meer grip op de wedstrijd te krijgen.

Na de rust ging Bieslo met de nieuwe opstelling van start. Aan de zijde van Bieslo werden de combinaties beter en al snel werd duidelijk dat van dit team niet verloren mocht worden. Juliëtte wist nog spanning te veroorzaken met een mooi afstandsschot, maar helaas eindigde deze op de paal. Ook Eline wist gevaarlijk te worden met een schot vanaf de zijkant van het doel, maar helaas belandde deze bal hard in het zijnet. Uit het niets moest Bieslo nog een tegendoelpunt incasseren. Met een verre bal naar voren wist IVS weer hun beste speler te bereiken, die met een hoog afstandsschot wist te scoren, 1-3. Op het moment dat de tegenstander en de supporters dachten dat het spel gespeeld was, kwam Bieslo toch nog verrassend uit de hoek. In de 73ste minuut werd er op het middenveld een grove overtreding door de tegenstander gemaakt. Yannick ging achter de bal staan voor de vrije trap. laatstgenoemde wist op een grandioze wijze de bal hoog in de hoek van het doel te trappen, 3-2. Bieslo gaf niet op en bleef gaan, want iedereen voelde dat er toch nog iets te halen viel. Na weer een overtreding op het middenveld door de tegenstander, besloot Esmee achter de bal te gaan staan. Ze had net gezien hoe Yannick het deed, dus ook zij besloot om een vrije trap aka Yannick te doen. De bal viel achter de keeper het doel in, 3-3. Bieslo bleef de druk naar voren voeren en gaf niet op om de overwinning eruit te trekken. In de 88ste minuut mochten de Bieslo dames nog een corner nemen. Esmee ging achter de bal staan. Yannick wist op slimme wijze haar mannetje kwijt te raken en in te lopen. Esmee speelde Yannick in en Yannick kaatste deze terug. Esmee kon de bal nog een keer goed klaar leggen en wist met een hard afstandsschot de bal in het doel te schieten, 4-3. Hoewel het de laatste minuten nog even spannend bleef, wist Bieslo de 3 punten in Beesel te houden. Eindstand: 4-3.  Na het fluitsignaal was er enorme vreugde bij de Bieslo dames. Toch was het even stil aan de vlaggerskant van Bieslo, aangezien daar het besef kwam dat toch een belangrijke weddenschap verloren was.

Hoewel het spel niet optimaal was, bleven (zoals de trainer na de wedstrijd terecht zei) de Bieslo dames strijden en werken voor elkaar. Een verdiende overwinning voor de dames. Aankomend weekend mag Bieslo zich opnieuw bewijzen, dit keer gaan ze op bezoek bij MVC. De aanvangstijd van deze wedstrijd is om 11:00 uur.