Hoge scores bij onze jeugdteams, jongens en meiden scoren er op los

16-10-2016 21:24

De thuisduels dit weekend werden verzorgd door onze JO11 2&3, MO13, MO17 en JO15-2 als laatste. Zoals gepland gaan we iets dieper in op de meiden. Waar deze zaterdag alle meidenteams in actie hadden moeten komen stonden er helaas maar twee op het veld. Op het laatst moment werd het duel van onze MO19 afgelast door omstandigheden bij de tegenstander. Door het wat gure herfstweer deze ochtend was het toeschouwersaantal bij de MO13 en MO17 beperkt, al mogen we na dit verslag toch hopen dat iedereen na de herfstvakantie de weergoden gaat trotseren want ook dit weekend leverde onze jeugdteams wedstrijden met hoge doelgemiddelden.

Na de zware partijen van de JO11 teams begon onze MO13 tegen SC Irene MO13 waar ze in de beker enkele weken geleden ook al tegen streden. Veel inzet bracht goede hoop op de grijze zaterdag ochtend waarbij bekend was dat de tegenstander een van de moeilijkste in de competitie zou zijn. In de eerste helft werd al snel duidelijk dat Irene iets sterker was dan Bieslo, ondanks enkele leuke uitbraken bleven echte gevaarlijke kansen uit voor Bieslo, aan de andere kant wist keepster Jill het team voor een grote achterstand te behoeden middels geweldig keeperswerk wat menig tegenstandster af en toe tot wanhoop dreef, des ondanks was de ruststand 0-1. Na de rust ging het hard, helaas wist Bieslo niet door te zetten er werden de vooraf verwachtte verhoudingen duidelijk. Ook de keepster kon niet alles tegen houden waardoor zelfs met enkele foutjes in de Bieslo verdediging de eindstand op 0-5 kwam te staan. Al met al was het toch een pracht partij om aan te zien voor de toeschouwers waarbij onze verliezers met het hoofd omhoog het veld konden verlaten.

Bij Bieslo MO17 stond twee weken na een zware botsing de vaste keepster Jelita weer onder de lat, iets wat hoop moest bieden tegen een lastige tegenstander. Jammer genoeg voor de wedstrijd kampte FCV-Venlo MO17 met zware personele problemen maar het toonde de groen-witten uit Venlo dat ze er stonden deze ochtend. Door de kleurovereenkomsten speelde Bieslo dit maal in het knalroze reserve tenue (zie foto van trainer Bart). Deze personele tekortkomingen bij de tegenstander tekende vanaf het begin af aan het duel waarbij Bieslo regelmatig goed en vrij kon combineren tot zelfs in de zestien. Vaak leverde het niets op, maar ook vaak wel. Ook de keepster van FCV had niet haar dag, met wat pech was de ruststand ook al snel 4-0. De tweede helft zette de meiden in het roze door, we zullen niet alles noemen maar mede door een hattrick van Mila (die pas haar 3e wedstrijd ooit speelde) eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 9-0 voor de Bieslo meiden.

In de zelfde tijd wist Bieslo JO15-2 op veld 3 een zekere overwinning te boeken tegen Veritas JO15-2. Ook op dit veld was vanaf begin af aan wel duidelijk dat er een redelijk krachtsverschil lag in het voordeel van de groenwitten. Na 70 minuten spelen stond er dan ook een duidelijke 5-0 op het scorebord voor de draken! Ook buiten Beesel werd er vol op gescoord, Bieslo JO17 won met 0-8 op bezoek bij RKSVN JO17-2, Bieslo JO15-1 won met 1-6 op bezoek bij Panningen/Egchel JO15-2! Bieslo JO11-1 won bij Koningslust met 2-6. Bieslo JO13 verloor helaas deze zaterdag bij Bevo JO13 met 5-1