Het publiek was winnaar bij Bieslo 1 – Koningslust 1

24-05-2023 07:18

Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat de geel zwarte gasten bij een overwinning nog kans maakten op een play-off plek. Voor Bieslo stond er niets meer op het spel. Toch wilden de gastheren een goed resultaat neerzetten. Er werd namelijk afscheid genomen van 5 spelers en met de seizoen afsluiting voor de boeg is het toch lekkerder als je een resultaat behaald hebt. De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren echter volledig voor de gasten. Bieslo kwam overal te laat en iedere 2e bal was voor Koningslust. De 0-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. Trainer Driessen was zichtbaar geïrriteerd over het passieve spel van zijn ploeg en gooide het strijdplan om. In een opportunistische formatie werd nu overal direct druk op de bal gegeven. De eerste de beste corner die hieruit resulteerde was vervolgens meteen raak. Bo alias “Neutje” kopte maar weer eens raak. Lang kon Bieslo niet genieten van de voorsprong. Een onoplettendheid werd meteen weer afgestraft. Hierdoor was de ruststand 1-2. Na de rust ging Bieslo onverminderd door met het opportunistische strijdplan. Koningslust kreeg geen tijd om adem te halen en Bieslo kwam steeds vaker in de buurt van het vijandige doel. In de 58e minuut leek er echter een kink in de kabel te komen. Tim kreeg zijn 2e gele kaart en dus rood. Met een staande ovatie verliet Fix het veld. Ook Tim gaat ons helaas verlaten en kreeg dus niet zijn verdiende publiekswissel maar zorgde zelf voor een aftocht. Voor de overige 10 spelers werd de opgave nu nog wat lastiger. Toch ging men gewoon door met gas geven. Met nog meer risico werd er ten aanval getrokken en dit resulteerde al snel in een verdiende gelijkmaker. Na een perfecte voorzet van de prima ingevallen Yanick werd de bal door een Koningslust speler in eigen doel gekopt. Ook nu weer was het Koningslust dat niet veel later wederom op voorsprong kwam. Het spel golfde vervolgens op en neer. Bieslo wilde persé de gelijkmaker forceren en Koningslust loerde op counters om de beslissing te forceren. In de 86e minuut dachten de Beeselnaren het punt binnen te hebben. Helaas werd het doelpunt van Jasper wegens buitenspel afgekeurd. Ook dit kon de greun witte er niet van weerhouden om te blijven strijden. Diep in blessure tijd kreeg men dan toch loon naar werken. Hoe hij het deed weet tot op heden nog steeds niemand maar Jim werkte de bal middels een magistrale voetbeweging achter de doelman van Koningslust. De 3-3 eindstand was verdiend. Bieslo speelde bijna een hele helft met een man minder maar wist op karakter toch een punt binnen te halen. Complimenten aan de hele groep. Het seizoen heeft qua resultaat misschien niet dat gebracht wat men gehoopt had maar de strijdlust en sfeer in deze groep is geweldig. Als staf en spelers willen wij onze supporters bedanken voor de steun dit seizoen en wij hopen jullie volgend seizoen weer te mogen begroeten op de Solberg.

Opstelling vv Bieslo  Bas S, Tim H, Bas H, Hans R (45e min Luc vd L), Bo H, Thijs D (80e min Job S), Bas de V, Joeri P (25e min Yanick S), Jasper E, Luc M (60e min Jim G), Stan B (60e min Robin J)