Helaas geen loon naar werken voor Bieslo 1

16-03-2022 16:46

Afgelopen zondag stond voor Bieslo 1 de thuiswedstrijd tegen nummer 3 Cranendonck op het programma. Een pittige tegenstander maar na de 3 punter van vorige week en de positieve resultaten van de voorgaande weken zag men deze wedstrijd toch met vertrouwen tegemoet. Dat het voor beide teams lastig zou worden om goed voetbal te spelen bleek al in de warming up. Het hoofdveld, door de spelers al gekscherend “camp mauw” genoemd was kurkdroog en hobbelig. Maar zoals gezegd was dit voor beide ploegen hetzelfde en misschien was Bieslo wel in het voordeel. Vanaf het 1e fluitsignaal was duidelijk dat Bieslo de stijgende lijn van de afgelopen weken wilde doortrekken. Met veel passie en strijdlust werd hoogvlieger Cranendonck het vuur aan de schenen gelegd. De eerste 20 minuten waren er aan beide kanten weinig kansen te noteren totdat de Beeselnaren zich lieten verrassen door een splijtende lange bal waarmee de spits wel raad wist. De 0-1 achterstand was niet nodig geweest en mede daardoor lieten de boys het hoofd ook niet hangen. Er werd gestreden voor iedere meter. Bieslo kreeg een paar kleine kansjes op de 1-1 en Thomas, die de in de warming up geblesseerd geraakte keeper Bas uitsteken verving redde kort voor rust prima om de 0-2 te verhinderen. In de rust was er maar een conclusie mogelijk. Bieslo zat nog gewoon in de wedstrijd en er was nog van alles mogelijk. Na rust trokken de Beeselnaren de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Cranendonck was voetballend misschien wat beter maar Bieslo won de strijd op dat moment qua vechtlust. In de 67e minuut kreeg men de uitgelezen mogelijkheid op de 1-1. De uitstekend fluitende scheidsrechter gaf na een handsbal een terechte strafschop aan Bieslo. Normaliter een koud kunstje voor Juul. Helaas dit keer niet. Juul mikte de bal zo hoog over het doel dat tot op heden de bal nog steeds niet gevonden is. Bieslo ging de laatste 15 minuten alles op alles zetten om toch minimaal nog een puntje te behalen. In de “dying seconds” kreeg Bieslo nog een corner en vrije trap. Keeper Thomas ging mee naar voren (naast keeper Bas had hij vorig seizoen namelijk ook al eens gescoord in zo ’n situatie). Helaas plukte de boomlange sluitpost van Cranendonck de bal uit de lucht en trapte deze direct richting het Bieslo doel. Wat volgde was een spintduel tussen de spits van Cranendock en Joeri waarbij onze nummer 10 helaas het onderspit moest delven. De einduitslag was dus 0-2. Jammer.. maar de Beeselnaren kunnen toch met een goed gevoel terug kijken op deze wedstrijd. Tegen de nummer 3 is men 95 minuten in de wedstrijd gebleven dus we zijn op de goede weg, dat blijkt wel uit het behaalde aantal punten de laatste 5 wedstrijden. Als men deze lijn kan doortrekken behoort het 1e doel om in elk geval rechtstreekse degradatie te voorkomen zeker tot de mogelijkheden. Komende zondag speelt Bieslo om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen EMS.